combat

Tufft grupptränings pass!

I helgen testade jag  BODYCOMBAT. Bodycombat är ett förkoreograferat pass från Les Mills det betyder att alla instruktörer världen över som leder ett Bodycombat pass gör det på precis samma sätt. Passet ser alltså likadant ut i Madrid som i Stockholm. Nästan… eftersom nya pass och ny musik släpps var 3:e månad så är så klart inte alla uppdaterade exakt samtidigt.

Bodycombat är inspirerat av framförallt boxning men även kampsport och karate. Du jobbar ensam och utan redskap som boxhandskar etc, till musik som pumpar på, ibland är det snabba kombinationer och ibland lite långsammare. Hela tiden lägger man kraft i slagen och sparkarna. 1 timme är tufft om man kör för fullt. Du tränar både kondition och styrka – speciellt armar och axlar fick sitt i det här passet.

Jag tyckte att passet var jätteroligt och man fick jobba på ordentligt, jag var rejält svettig och nöjd efteråt. Passet innehöll olika slagkombinationer från boxningen som raka slag, krokar och uppercuts i olika kombinationer. Sparkar rakt fram, åt sidan och bakåt, högt och lågt. Det förekom också sparkar där man hoppade upp i luften och kickade. Har man problem med knän vilket jag har, avstår man dem. I övrigt höll i alla fall mina knän för passet vilket jag var lite tveksam till innan.

Koordinationsmässigt var passet enkelt att följa vilket jag gillar, det var lätt att hänga med sen väljer man själv hur mycket kraft man lägger i slag och sparkar. Instruktören ville att vi skulle slå på en fantiserad figur vi inte gillade som var lika lång som oss själv, vi avslutade med att dra ner fantasifiguren i håret på golvet och slå ett antal rejäla slag i ansiktet…Låter galet, men var kul.

Ledaren hade någon slags handskar utan fingrar på,( vet inte om det  var med vikter) vilket jag tror kan bidra till att öka motivationen och göra att man känner sig lite tuffare om man motiveras av utrustning. Vilket jag gör..

Jag har träningsvärk i hela ryggen efter passet, särskilt vid skulderbladen och sidorna av nedre ryggen, det känns bra eftersom det är delar av min kropp som jag inte jobbar så hårt med annars. Bodycombat pass hittar du hos de flesta grupptränings arrangörer  t.ex SATS, Worldclass, njoy, mfl..

 Betyg: 5 av 5

 Se filmen från Nike Conventet 2011, Bodycombat 47

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=gfMxL16i4do]

[polldaddy poll=5588550]

 

Write A Comment

Close