Till frukost eller mellanmål

Det är superenkelt att göra en kanongod och nyttig chokladpudding med extra protein. Du äter den till frukost eller mellanmål. Chiafrön sväller i vätska och ger en puddingkonsistens, det är bara att blanda chiafrön med valfri vätska och låta svälla i kylskåp över natten så har du en chiapudding. Här har jag gjort små portionspuddingar och använt burkar från Ikea som rymmer lite mer än 1 dl. Så här gör du.

Chokladchiapudding med banan och kakaonibs

  • I varje portionsform häller du 1 dl valfri chokladdryck. Jag hittade en extra proteinrik som jag använde.
  • Tillsätt 1 msk chiafrön.
  • Blanda.
  • Låt stå över natten i kylskåpet
  • Garnera med banan och kakaonibs för lite extra crunch
  • Ät och njut

Näringsvärde

En portionsform innehåller ca 130 kcal och hela 8 gram protein. Lite fibrer och omega 3. Både gott och nyttigt alltså.

Varför ska man äta chiafrön?

Det är nyttigt! Chiafrön har ett bra näringsvärde med högt protein och fiberinnehåll och innehåller dessutom mycket Omega 3 bl.a. Två teskedar chiafrön innehåller mer Omega-3 än en normalstor laxfilé. Omega-3 är viktigt för den hormonella balansen i kroppen och kan verka antiinflammatoriskt.

Handla med 20% rabatt på Bodystore – endast idag!

Just nu får du 20% rabatt på chiafrön och HELA sortimentet hos Bodystore som är en hälsokostbutik på nätet när du handlar för mer än 500 kronor. Koden gäller bara idag söndag 10 april. Handla här.

  • Ange Rabattkod i kassan: 56BODYSTORE
  • Du får 20% rabatt på ett köp över 500kr, exkluderat från Concept 2 & presentkort. Datum: 10/4

Chiapudding Pinacolada!

Vill du testa en annan variant så prova den här! En krämig chiapudding med smak av ananas och kokos, den är så god. Jag älskar den kombon och tänkte att den måste vara perfekt i en chiapudding. I den här chiapuddingen har jag använt den lite krämigare kokosmjölken som finns i mindre förpackningar, eller på burk. Alltså inte de stora 1 liters som ofta kallas för kokosdryck, det gör puddingen krämigare, och godare. Här hittar du receptet.

Write A Comment

Close