proteinpannkaka Något av det bästa med helgen är frullen! Att få sova lite längre och sen lägga lite extra tid på att fixa en god och nyttig frukost. Vad ska du äta till frukost i helgen?

proteinpannkaka

Ät frukost varje dag!

Jag älskar frukost och äter frukost varje dag. Det mår jag bra av. En bra frukost ska förse dig med så pass mycket energi att du inte blir trött och orkeslös under förmiddagen, vilket innebär cirka 20-25 procent av ditt totala kaloriintag. Mycket protein och långsamma kolhydrater är bra. Flera studier visar att frukostätare har lägre BMI än icke frukostätare, så skippa inte frukosten i tron att du går ner i vikt. Läs mer här..

proteinpannkaka

Vad äter du till frukost?

Vad brukar du äta till frukost. Hemma hos oss så varierar vi efter årstid och humör. Just nu är det ägg och havregrynsgröt som gäller på morgnarna men gröten kommer snart att bytas ut mot yoghurt med granola istället. Nu när det blir varmare ute känns det mer ”rätt”. Ägg finns i princip alltid med i någon form i min frukost, och just nu är det stekt ägg jag gillar.

Helgfrukost med proteinpannkakaroteinpannkaka

Kaffe är ett måste!

Min frukost innehåller alltid kaffe! Det är ett absolut måste, jag älskar kaffe. Visste du att kaffe faktiskt är bra att dricka? Det innehåller väldigt mycket antioxidanter och enligt en forskningsrapport från Uppsala universitet från 2016, så gör kaffe dig yngre! 3 koppar kaffe om dagen minskar din biologiska ålder med upp till 5,6 år. Låter ju toppen, eller hur. Läs mer här…

Ingefärsshot

Min egen hemgjorda Raw Ingefärsshot RECEPT HÄR är också ett absolut måste varje morgon. Och en näve kosttillskott som variererar efter form och årstid. Just nu tar jag Kollagen, D-vitamin, magnesium, zink och omega 3. Jag använder gärna Greath Earths kosttillskott som du just nu hittar till 15% rabatt på Bodystore.

proteinpannkaka

Proteinpannkaka

Förra helgen provade vi proteinpannkaka till helgfrukosten som omväxling. Pannkakorna är extremt lättlagade, du blandar pulver med vatten och steker små pannkakor, gärna i kokosolja. Kokosolja tål nämligen upphettning bättre än både olja och smör och väljer du en kokosolja med kokossmak (finns smaklös) så får du en extra exotisk touch på dina pannkakor.

proteinpannkaka

Servera med bär och hasselnötskräm

Servera pannkakorna med frukt, bär, sylt, kanske lite keso eller turkisk yoghurt. Lite flytande honung är gott på. Eller som på bilden med hasselnöts- och chokladkräm från Kung Markatta. OBS! Utan palmolja som det är i Nutella. Är det något jag försöker undvika så är det just palmolja – finns inget bra med den!

proteinpannkaka

Innehåll proteinpannkaka

En portion proteinpannkaka (endast pulvret – 50 gr = ca 1,5 dl) ger 181 kcal och innehåller

  • Fett 2,6 g
  • Kolhydrater 7,7 g
  • Fiber 2,4 g
  • Protein 40,4 g

proteinpannkaka

protenpannkakor

Häll upp pulvret i en fin burk

Jag gillar att hälla över pulver, frön, nötter mm i fina burkar men i det här fallet blev det nödvändigt. Jag var lite för ivrig när jag öppnade mitt paket från Bodystore och skar upp det med kniv, pannkakspulvret låg överst och jag råkade skära hål på påsen….

proteinpannkaka

Njut av din ledighet och din helgfrukost!

Skriv en kommentar

Close