ingefärsshot med lime och myntaIngefärsshot med lime och mynta ”SUMMER EDITION”

Varsågod en ”SUMMER EDITION” av min populära Raw Ingefärsshot! Ingefärsshot med lime och mynta, lite som en Mojito fast nyttig. Du måste bara testa den!! Den är verkligen supergod och passar särskilt bra på sommaren. Du gör den enkelt i mixern på bara ett par minuter med en minimal arbetsinsats. Nyttigaste och enklaste receptet på ingefärsshot.

ingefärsshot med lime och mynta

ingefärsshot med lime och mynta

Recept Ingefärsshot med lime och mynta

  • Ca 400 gram ingefära
  • 4-5 lime, eller 1 citron och 2-3 lime
  • 1 kruka (ekologisk) mynta
  • 1 rågad msk Manuka honung (eller vanlig honung)
  • 1 liter vatten

Gör så här:

Du behöver inte skala ingefäran men tvätta den noga och skär bort det yttersta på ”topparna”, ansa lite och kolla så ingen del ser dålig ut. Skär ingefäran i lite mindre bitar och lägg i mixern. Klipp av all mynta, alltså blad och stjälkar – allt, och lägg i mixern. Tillsätt hälften av vattnet 5 dl, och mixa ordentligt. Tillsätt resten av vattnet och kör runt. Låt stå i mixern i ca 1 timme och kör runt 2-3 ggr under tiden, för att säkert få ut alla nyttigheter. Avsluta med en kort mixning och häll sen upp massan i en finmaskig sil, låt rinna av och pressa ut den sista vätskan med en sked. Blanda i saften från limen eller lime + citron och honungen, blanda och häll upp i fina flaskor.

ingefärsshot med lime och mynta

ingefärsshot med lime och mynta

Ingefärsshot med lime och mynta extra vitaminer och antioxidanter

Du kan antingen använda bara lime eller både lime och citron. Ibland är limefrukterna lite hårda och torra och det kan vara svårt att pressa ur saften ur dem, det blir inte så mycket helt enkelt. Då kan man blanda citron och lime. Lime innehåller c-vitamin och antioxidanter. Mynta innehåller också en hel del c-vitamin, e-vitamin, folsyra, järn och magnesium.

ingefärsshot med lime och mynta

Ingefära ökar förbränningen och boostar immunförsvaret

Ingefära innehåller en massa antioxidanter och verkar anti-inflammatoriskt, förhindrar och lindrar förkylning. Ingefära ökar blodflödet i hela kroppen, äter du ingefära får du ett lägre kolesterol vilket bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar. Ingefära ökar också matsmältningen, enligt en studie från Columbia University förbränner du 43 fler kalorier om du tillsätter en tesked ingefära i frukostjuicen (eller tar en shot). Ingefära sägs även hjälpa mot både illamående, gasbildning och migrän.

ingefärsshot med lime och mynta

Vad är Manuka honung…

Manuka honung är en väldigt speciell (och dyr) honung som smakar lite av mint och dessutom har superingredienser som boostar shoten ytterligare. Jag använder den numera alltid i mina shots. Manuka honungen går såklart att ersätta med vanlig honung. Om du vill kan du utesluta honungen helt men jag tycker att en liten sötma gör shoten godare. Och som sagt Manuka honung är supernyttigt.

Varför ska jag dricka ingefärsshot?

För att hålla dig frisk och må bra. Mina ingefärsshots är gjorda helt utan upphettning och därför bevaras allt nyttigt i ingefäran och övriga ingredienser på bästa sätt. Shoten innehåller bara helt naturliga råvaror och är det bästa sättet att tillgodogöra sig ingefära i lite större mängd.

Drick Ingefärsshot året runt…

Många förknippar ingefära och ingefärsshot med att boosta immunförsvaret och slippa förkylningar på hösten, men jag och många med mig dricker den året runt. Jag har inte varit varken förkyld eller sjuk på flera år. Shoten är dessutom väldigt god. Ett måste till min frukost helt enkelt. Varje dag.

Förvara shoten i kylskåp

Förvara din ingefärsshot i kylskåpet, och skaka flaskan innan du häller upp i små glas. Ta en shot varje morgon. Mängd efter tycke och smak men ca 30 – 50 ml. Receptet räcker till två personer i ca två veckor. (Tycker du att färgen är lite trist kan du pimpa shoten med ett par droppar grön hushållsfärg)

Raw ingefärsshot

Här hittar du orginalreceptet till den ”vanliga” Raw Ingefärsshoten med citron och honung.

Write A Comment

Close