Grillade havskräftor med vitlök, chili, citron och persilja – lyxigt och snabblagat - Träning 40+

Skaldjurslyx när den är som absolut bäst, går enkelt och snabbt att laga till och är supergott! Vitt vin eller bubbel och bröd till. Ät som hel rätt eller förrätt. Havskräftor varierar i storlek från små som de här och till size av en mindre hummer. I det här fallet gäller ju större desto bättre.

Grillade havskräftor – Så här gör du:

  • Köp färska havskräftor efter kassa och hur många middagsgäster som ska äta.
  • Klyv kräftorna på längden och ta bort eventuell ”bajssträng” lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsfast form.
  • Sätt ugnen på 300 grader och grill.
  • Hacka massor av vitlök, färsk chili, persilja och rivet citronskal, strö över havskräftorna.
  • Pressa över lite citronsaft.
  • Hyvla generöst med smör över kräftorna, använd kallt smör och en osthyvel så går det enkelt.
  • In i ugnen, högt upp, och ett par minuter. Passa noga. Smöret ska smälta och kräftorna bli lite varma.
  • Servera direkt!

havskräftor

havskräftor

havskräftor

Skaldjurslyx när den är som absolut bäst!

havskräftor

Mera Skaljur…. och perfekt efterrätt

Fler skaldjursrecept, och recept på den perfekta efterätten Tropisk GINO med färsk frukt, kokos , mynta och vit choklad. Och en smaskig blå drink, Turquise Frozen Margarita hittar du i mitt tidigare inlägg Gino, skaldjursbuffé och väldigt trevligt sällskap

gino

Mera Champagne…

Du vet väl att champagne förutom att vara gott gör dig smartare och är bra för hjärtat och blodcirkulationen. Läs inlägget Smal, Smart, Snygg med Champagne, Rödvin och Choklad

Save

Save

Save

Write A Comment

Close