Den perfekta sommardrinken! Jag brukar frysa in färska jordgubbar i förväg som jag använder men det går såklart bra med köpta frysta. Förra midsommarafton gjorde jag nästan två liter frozen strawberry daiquri till 20 personer som en fördrink. Så här kommer recept både för den stora och den lilla festen.

Frozen Strawberry Daiquri

2 liter Frozen Strawberry Daiquri – recept 20 pers

Förbered: Frys in ca 4 liter färska jordgubbar. Halvera dem gärna och lägg i platta paket i plastpåsar i frysen. Se också till att ha massor av is, jag använder ”miniis” alltså pyttesmå isbitar som mest påminner om krossad is, det blir snällare för mixern.

Sockrad kant

Gnid kanten på glasen med citronhalvan som du pressat och doppa i socker (eventuellt färgat med karamellfärg) som du hällt upp på en tallrik.

Ingredienser, du behöver….

  • 1 flaska ljus rom (Bacardi)
  • ca 4 liter frysta jordgubbar
  • ca 4 påsar krossad is
  • 5 dl citronjuice från färsk pressad citron
  • 1-2 dl god jordgubbssaft (outspädd) eller drinkmix jordgubb
  • Ca ½ – 1 dl florsocker

Så här gör du

Mixa all ingredienser – gör du så här mycket måste du dela upp allt i två delar,  smaka av, och justera om det behövs mer av något, is, socker…. Häll/skeda upp i glas och dekorera fint med t.ex. jordgubbar och mynta- eller citronmelissblad.

Frozen Strawberry Daiquri Frozen Strawberry Daiquri

Frozen Strawberry Daiquri – recept 2 pers

  • 8-10 isbitar
  • 8-10 cl ljus rom (Bacardi)
  • ca 10 st frysta jordgubbar
  • ½ dl pressad citronsaft
  • 1 msk florsocker
  • 1-2 msk jordgubbssaft, jordgubbslikör eller drinkmix (kan uteslutas)

Så här gör du

Kör alla ingredienser i mixern. I övrigt som ovan

Fler sommartips….

Min ingefärsshot är god och lättlagat och kan vara ett bra alkoholfritt alternativ till snaps till midsommar. Den är naturligt stark. Här är receptet.

Fräch buffémat passar bra på sommaren och är enkelt att fixa. Lite kallskuret, några ostar, frukt och grönsaker, kanske kycklingklubbor och pärlcouscoussallad, tips och recept hittar du här.

pärlcouscous sallad

Write A Comment

Close