Under sommarmånaderna vill man inte tillbringa allt för mycket tid i köket, eller hur? Men vi vill ju ändå äta gott och ganska nyttigt. En god sallad är perfekt lunch eller kanske middagsmat hos oss. De flesta av mina sallader fixar du på ett par minuter.

Rödbetssallad med chevre, honung och valnötter

En påse färdig salladsmix, en förpackning färdigkokta rödbetor, två bitar chevre eller en förpackning med ”mini chevre”, två nävar valnötter, flytande honung, lite balsamvinäger och olivolja.

sallader

Sommarsallad med jordgubbar

En påse färdig salladsmix, en mozzarella per person, ett par skivor parmaskinak eller liknande per person, färska fina jordgubbar, jag har även lagt till ett par blad citronmeliss, olivolja och balsamvinäger.

sallader

sallader

Sallad med vattenmelon, feta och mynta

Den enklaste och kanske den godaste salladen. I alla fall den somrigaste. Tärna vattenmelon, smula över fetaost eller vitost (se nedan) och rikligt med grovhackad mynta, olivolja och balsamvinäger

sallader

Lyxig Burratasallad med blåbär

En påse valfri salladsmix, en förpackning blåbär, en halv honungsmelon i tärningar, ett par skivor parmaskinka eller liknande per person och en burrata per person, olivolja och balsamvinäger. Burrata är en lite lyxigare och gräddigare variant av mozzarella och finns i de flesta större mataffärer.

sallader

Grekisk sallad

En klassiker som aldrig blir fel. En påse salladsmix, halverade cocktailtomater – satsa på riktigt goda tomater, vitost eller fetaost, kalamataoliver, valfri rå lök. Ibland gör jag den även med rostad lök.

sallader

Super sallad med mozzarella, melon och hallon

En favorit hos oss som vi gör väldigt ofta. En påse salladsmix, en halv honungsmelon i tärningar, ett par skivor parmaskinka eller liknande, en mozzarella i bitar per person, en ask hallon, olivolja, balsamvinäger och rosépeppar.

sallader

Vitost Baladi

Har du testat vitost? Det finns flera olika varianter. Jättegod och mycket prisvärd. Smakar ungefär som fetaost men lite mildare, fyra stora ostar ligger i den höga burken som kostar ca 80 kr.

Recept på – Fem sallader till!

Här hittar du recept på ytterligare fem goda sallader, Caesarsallad, Sommarsallad med tonfisk, capris och oliver, Mozzarellasallad med hallon, Ljummen thaisallad med biff och sallad med chevre, päron och valnötter. Vilka blir dina sommarfavoriter?

sommarsallad

thaisallad

Write A Comment

Close