Passa på att handla mineraler från great Earth, just nu får du 15% och som alltid fri frakt hos Bodystore. Gäller t.o.m. 30 juni så vänta inte för länge med att beställa. Great Earth är ett av mina favoritmärken, de har en mycket hög kvalitet på alla sina produkter och produkterna är både säkra och effektiva. Mycket för pengarna alltså, det är nämligen skillnad på kosttillskott och kosttillskott.

Mina favoriter – zink och magnesium

Mina favoriter bland mineralerna är zink och magnesium som jag äter varje dag. De är med på min topp 5 lista över dagliga vitaminer och mineraler som jag tar tillskott av året runt och absolut inte vill vara utan. Varför..?

magnesium

Trött, deppig, sötsug, kryp i benen?

Magnesium behövs bland annat för produktionen av protein, för omsättningen av kalcium och för en normal nerv- och muskelfunktion. Det bidrar till att minska trötthet och utmattning och är också viktigt för benstomme och energiomsättning. Jag äter sen ett par år tillbaka ett dagligt tillskott för att må bra och för att slippa myrkrypningar i benen, det fungerar utmärkt för mig!

Vem behöver magnesiumtillskott?

Behöver vi tillskott av magnesium? Nu blir det väldigt intressant eftersom Livsmedelsverket säger så här: Magnesiumbrist är ytterst ovanligt men kan uppstå vid kostrestriktion eller vid vissa sjukdomar. På Dr Sanna Ehdins sida skriver hon: Magnesium är ett vanligt mineral som cirka 80 procent av Sveriges befolkning har brist på. Läs mer om magnesium här.

magnesium

Zink – därför mår de flesta bra av ett tillskott!

Zink är ett livsnödvändigt mineral och har många viktiga funktioner i kroppen. Om du får i dig för lite zink syns det ofta på hudens och hårets kvalitet med problem som akne, hudsprickor, bölder, rosacea, eksem och psoriasis. Andra tecken är återkommande förkylningar och infektioner, ihållande träningsvärk, att magen krånglar och du har sämre smaksinne och aptit.

zink

Zink mot förkylning och för en balanserad hormonnivå

Zink ingår i en mängd processer i kroppen och är viktigt för bland annat; insulinproduktion, sårläkning, stärka bindväv, brosk och ben, fungera som virusdödare, bidra till en frisk hud, balansera kopparnivåer och östrogennivåer, producera progesteron och testosteron, förhindra upptag av tungmetaller. Zink påverkar omsättningen av proteiner, kolhydrater, fett, nukleinsyror och vissa vitaminer som till exempel vitamin A. Zink behövs för ett bra fungerande immunsystem.

Allt du behöver veta om zink…

Allt du behöver veta om Zink och Zinkbrist hittar du i min stora guide om Zink. Här hittar du svaren på: Vad är zink bra för? Behöver jag tillskott av Zink? Vilka symptom ger zinkbrist? Är du ofta förkyld? Är du vegetarian eller glutenintolerant? Hur mycket zink ska man ta? Kan jag ta för mycket zink? Vilka livsmedel innehåller zink? Zink och östrogendominans, Oblans mellan Zink och koppar.

Vilket kosttillskott ska jag välja?

Jag använder kosttillskott från Great Earth som har utvecklat ett system för optimalt upptag av mineraler i mag-tarm kanalen. Det kallas Portaminsystemet, och består av lättlösliga och lättupptagliga mineralformer som är bundna till aminosyror som hjälper till att transportera mineralerna in i cellerna. På det sättet kan kroppen lättare ta upp mineralerna. Greath Earth har funnits i 30 år och har högkvalitativa schyssta och bra produkter. Dessutom är de vänföretag till SOS barnbyar. Det känns bra tycker jag.

Du kan köpa Super Zinc 25 mg det är tabletter (100 st) som även innehåller gurkmeja. Eller Super Zinc 25 mg i kapslar  (60 st) på Bodystore. Det finns också en variant med 100 st  Super Zinc tabletter på 15 mg som också innehåller gurkmeja. Supermagnesium med gurkmeja är tabletter (100 st)

2 Comments

  1. Hej, tänkte köpa en sån där flaska men rabattkoden maj20 fungerade inte.

    • admin Reply

      Hej Monica, det är en jättebra flaska. Inlägget är gjort den 22 maj och tyvärr upphörde koden Maj20 att gälla 2 juni.

Write A Comment

Close