En bra start på dagen!

Det är en bra start på dagen att äta en näringsrik och god frukost som håller dig mätt länge. Med en smart frukost slipper du ett svajigt blodsocker som kan få dig att gå i sötsugsfällan innan lunch och med en bra start på dagen sätter du också ribban för resten av dagens ätande. Det blir även lättare att fokusera på jobbet (och träningen) om du inte sitter och funderar på när det är dags för lunch…

frukost

Goda frukostar på semestern

Gillar du frukost? Det gör jag! det kanske t.o.m. är min favoritmåltid… När det är sommar och semester tycker jag att det är lättare att äta bra och goda frukostar, och ta tid på sig. Jag frossar gärna i frukostar med med massor av frukt, grönt, ägg, yoghurt, frön, nötter och ibland färskt bröd med goda pålägg. Det är svårare i jobbtider med tidiga morgnar, då får man planera och förbereda på kvällen innan så går det lättare.

frukost

Vad ska jag äta till frukost?

Mycket protein och långsamma kolhydrater är bra. Ägg i någon form är toppen, de innehåller mycket protein och håller dig mätt länge. Jag gillar ägg och varierar mellan kokt och stekt ägg, äggröra och omelett. Just nu gillar jag också turkisk youghurt med bär och valnötter eller kokosflakes, lite flytande honung på är mums. Passa på att frossa i jordgubbar när det är säsong.

Supergröt eller chiapudding

Annars är egengjord müsli, granola eller gröt toppen. Har du provat min hemmagjorda granola? Recept finns här. Ett annat alternativ är chiapudding om du gillar det. Här hittar du flera olika recept och varianter Chiafrön innehåller både mycket protein och ganska mycket omega 3. Visste du det?

frukost

Ingefärsshot

Jag tar också en ganska stor Ingefärsshot till frukosten i princip varje morgon. Med mitt Raw recept så gör du den i mixern på under 5 minuter. Och du kan smaksätta på olika sätt. Shoten boostar immunförsvaret lite extra och är bra för lederna, hjärtat mm. Den är stark så man vaknar till ordentligt!

frukost

Kaffe är gott och gör dig yngre…. 😉

Min frukost innehåller alltid kaffe! Det är ett absolut måste, jag älskar kaffe. Kaffe har ett lite oförtjänat dåligt rykte. Visste du att kaffe faktiskt är riktigt bra att dricka? Det innehåller väldigt mycket antioxidanter och enligt en forskningsrapport från Uppsala universitet från 2016, så gör kaffe dig yngre! 3 koppar kaffe om dagen minskar din biologiska ålder med upp till 5-6 år. Låter ju toppen, eller hur. kanske ska tas med en nypa salt men ändå… Läs mer här…

Frukostätare har lägre BMI

Vill du gå ner i vikt så hoppa inte över frukosten. En bra frukost ska förse dig med så pass mycket energi att du inte blir trött och orkeslös under förmiddagen, vilket innebär cirka 20-25 procent av ditt totala kaloriintag.

Men jag är ingen frukostmänniska…

Om du absolut inte kan äta på morgonen så ska du inte tvinga i dig mat, vi är alla olika. Men många studier visar att frukostätare har lägre BMI än icke frukostätare. Så värt ett försök om du vill gå ner i vikt, jag vet att många istället gör tvärtom och hoppar över frukosten. Kanske kan du börja med att mixa en god och nyttig smoothie att dricka, det brukar jag göra om jag ska upp supertidigt och inte har tid och aptit till en rejäl frukost.

Ät frukost som en drottning

Jag tycker också att det ligger en hel del i det gamla talesättet; Ät frukost som en drottning, lunch som en prinsessa och middag som en fattig (gjorde om det lite…). Helt enkelt därför att du behöver mest energi under dagen och inte när du ska gå och lägga dig, mer frukost och mindre middag och lunchen som huvudmål alltså. Breakfast byter ju att bryta fastan som vi har naturligt när vi sover.

Write A Comment

Close