nikeblast2012

Svettigt och kul!

Jag har precis kommit hem från Nike konventet ”The Nike Blast 2012” som i år arrangerades i Globen för första gången. Vi var ca 2000 träningssugna personer som deltog i 75 olika gruppträningspass under 2 dagar. Det är första gången jag deltar i konventet och jag är jättenöjd. Roliga pass och superinstruktörer, det gäller bara att anmäla sig till rätt pass. Jag hade anmält mig till ett antal danspass som jag på plats kunde konstatera låg högt över min nivå. Som tur var fungerade det bra att byta pass, man fick ställa sig i kö och se om det fanns platser över, vilket det gjorde på alla pass jag ville gå på.

Konventet kostade 2 195:- i priset ingick ett par skor, man fick välja på 2 olika modeller för dam och 1 modell för herr. Jag har förstått att många blev missnöjda eftersom de skor de beställt tagit slut och istället delades andra modeller ut. Jag bytte min beställda sko mot en annan modell och blev jättenöjd. Den ordinarie skon kändes plastig och saknade uppbyggnad för hålfoten.

Sammanlagt har jag kört 8 pass på två dagar och här kommer en liten beskrivning från dem och några bilder…

The Nike Blast 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördag 4 feb
IntenSati – Mind, Rörlighet, Kampsport, Patricia Moreno. En kombination av kampsport, aerobics och yoga med upplyftande affirmationer. Vi utförde en serie steg och slag i ett aerobics mönster samtidigt som vi rabblade en ramsa om att vi kan, vill, är redo och tar kontroll över våra handlingar (på engelska). Jag gillar tänket runt klassen och att blanda de olika träningsformerna men det blev lite för amerikanskt och lite sektliknande med rabblandet av ramsan. Men ett kanonpass att inleda dagen med och rörelserna var jättebra.

MUDO Taekwondo – Kampsport, Ji-Pyo Lim. Jag sprang ifrån mitt valda danspass och hoppade in på Taekwondon istället. Det ångrar jag inte en sekund. Jättebra pass! Vi jobbade i par och övade mycket rundsparkar och lite slag. Det var 4 st instruktörer på plats och medan en stod på scenen gick de andrar runt och hjälpte oss med tekniktips. Jag har grym träningsvärk i ljumskar, och insida lår efter det här passet. OBS se filmen nedan när instruktörerna visar hur en rundspark ska gå till….

Dark Disco Drive – Spinning, Niklas Sundstedt. Här hade jag gett upp min ambition att klara av danspassen utan gick och köade till spinningen istället. Dagens bästa initiativ! Instruktören är discjockey och här fanns både discolampor och bra, hög klubbmusik. Ett super roligt och svettigt pass som det var enkelt att ge järnet på.

BODYCOMBAT 51 – Kampsport, Fredrik Andersson, Michael Steenhouwer. Dagens höjdpunkt och bästa passet på hela Nike konventet enligt mig. BC 51 är en helt ny release. Här stod jag framme vid scen och tokkörde. Body Combat är så kul! Och den här releasen gör nog ingen besviken. Instruktörerna var suveräna. Och snygga… 😉

Söndag 5 feb
RPM 54 – Spinning, Michael Steenhouwer. Jag var anmäld till ytterligare ett danspass men satsade på spinning igen istället. BC instruktören från igår som leder 🙂 Bra pass med en del gamla godingar i musikvalet gör att man spinner på bra. Bra pepp från instruktören. Inte riktigt lika bra som spinningpasset igår enligt mig, men jag skulle gärna köra det här passet en gång till.

NTC Get Lean – Kondition, Styrka, Marie Purvis, Maria Olofsson. Högintensiva intervaller med styrke och coreövningar med den egna kroppen som motstånd. Dvs burpies, utfall, crunches, armhävningar leds av två galet vältränade tjejer. Marie Purvis är den som gjort övningarna till Nike appen. Tuff klass med ett spinning pass i benen men jag orkar nästan hela, bryter när det 10 min kvar för att orka resten av dagen.

SH`BAM™ 7  – Dance, Dorotka Baburin, Kimmo Jukkuri. Sh´bam är Les Mills populära danspass. Bra musik och ganska enkel koordination, men som jag ändå tycker kräver att man går på passet 2-3 ggr för att hänga med på ett bra sätt.Varje låt har sin egen koreografi. Kul!

Boxing Technique – Kampsport, Teknik, Paolo Roberto. Passet blev mer hardwork än ren teknikträning men visst snappade jag upp en hel del tips om hur man slår och rör sig effektivare. Paolo gapar och svär men jag är ju en av hans största fans, så det är OK. Vi jobbar i par både med Handskar/mitsar och utan i rena konditions/styrke/snabbhets övningar. Svetten sprutar. Paolo skriker. Jag slår hårdare och hårdare och snabbare och snabbare 🙂 Grymt!

[slideshow]

Filmer

Så här såg det ut på The Nike Blast 2012

Taekwondo instruktörerna visar slag och rundspark..

4 Comments

  1. Hej! vet du något om hur the nike blast 2013 kommer se ut? och när man kan köpa biljetter? var det kommer hållas osv.
    MVH Elin

    • Hej Elin, nej jag vet inte var the nike blast 2013 kommer att bli, men gissar på Globen igen. Biljetter och program släpps troligen på webben några veckor innan det är dags, dvs i slutet av november och så blir evenemanget i slutet på januari eller början på februari.Något att se fram emot… <3

  2. Åh, ser såå fram emot The Nike Blast 2013. Blir första gången för mig. Roligt att läsa om dina upplevelser av 2012 års upplaga 🙂

  3. Pingback: The Nike Blast – 2013 | Träning 40+

Write A Comment

Close