miniband

Miniband

Miniband eller loopband som de också kallas är ett litet men supereffektivt träningsredskap. Miniband är särskilt bra för att hitta och aktivera rumpmusklerna, och för att göra core- och magövningar med kroppsvikt lite tuffare och effektivare.

Stärker core och rumpmuskler

Jag tränar gärna med miniband men har blivit lite ”nykär” i dem igen den sista tiden. Jag är igång ganska bra efter min höftoperation i våras men behöver stärka mina rumpmuskler och min core som inte riktigt är tillbaka i rätt form än. Jag hade nästan glömt hur effektivt det lilla bandet kan vara. Och jag har nu grym träningsvärk i rumpan efter monsterwalk och höftlyft med minibands! Det är enkelt att träna med minibands och de är utmärkta för hemmaträning. Bara på med bandet och bra musik och kör! Här kommer lite inspiration!

Höftlyft med minibands

Enkel och effektiv övning. Ligg på rygg på golvet (på en matta) med bandet precis ovanför knäna. Lyft höften rakt upp till rakt läge. Variera mellan att lyfta upp och ner och att hålla statiskt i toppläget. Testa också att i toppläget föra knäna ut och in (upprepa) tänk på att hela tiden hålla upp höfterna. Lite tuffare är att lyfta ett ben i taget, var noga med att hålla höfterna stilla och kvar i det höga läget.

Monsterwalk med minibands

Monsterwalk heter övningen där man böjer i höften så rumpan hamnar långt bak och går med gummibandet strax över knäna. Variera mellan att kliva ett steg åt varje sida, kliv iväg i flera steg eller kom ner och håll i en knäböj. Det här är en perfekt övning för hemmaträning.  Sätt gummibandet  precis ovanför knäna. Ställ dig höftbrett och kom ner halvvägs i en squat/benböj. Tyngden på hälarna, bröstet upp lite, och blicken framåt. Detta är en rumpövning och desto mer du böjer på knäna och håller rumpan långt bak desto mer tar det på just rumpan. Jobbar du i en mer upprätt ställning tar övningen mer på låren, inget fel med det men bestäm dig för vilka muskler du tränar.

OBS! var noga med att hela tiden hålla isär knäna så de inte sjunker ihop inåt. (Gäller båda övningarna) Låten som jag gör övningen monsterwalk till heter Move your body med SIA. På Spotify hittar du den HÄR.  Koreografin är enkel så ladda hem låten och kör. miniband

Miniband med olika motstånd

Miniband finns i flera olika färger för olika motstånd (tröghet) och finns i olika prisklasser. Börja med ett band med litet motstånd och välj ett med mer motstånd när du blir starkare. Jag  Har flera olika märken. Men rekommenderar gärna Booty builder som du köper i 4-pack. (jag använder det rosa och lila mest) Det är alltså 4 band med olika motstånd, från mycket lätt (gult), till riktigt tungt (grönt).  Det är viktigt att du kan ta ut rörelserna ordentligt och utför övningarna korrekt. Så börja med ett ”lätt” band och öka sen.

miniband

Miniband med olika motstånd – 20% rabatt!

Påsen innehåller 4 minibands som är märkta med motståndsnivå ”Extra lätt”, ”lätt”, ”medel” och ”tung”. Banden kommer i en rosa läderpåse för att enkelt kunna tas med. Gummibanden är gjorda av naturgummi av hög kvalitet som inte krullar sig eller luktar. Just nu (t.o.m. 3 februari)  får du dessutom 20% rabatt på minibands och nästan allt annat på Bodystore! Ange kod: NYSTART20.  Du betalar bara 279 kr för hela kitet istället för 349 kr.Passa även på att handla D- vitamin, Collagen mm.

Musik att träna rumpan till!

Har du hittat mina musiklistor på Spotify? De flesta heter Powerwalk 1, 2, 3 osv. Den senaste musiklistan heter Powerwalk 36, det har alltså blivit hela 36 listor genom åren och snart kommer ytterligare en ny lista. Alla listor är 1 timme långa och perfekta för powerwalk eller rumpträning, eller… ja, all träning.

minibands

Fler övningar med gummiband

Du hittar fler övningar med gummiband under ÖVNINGAR både för rumpan, magen , armar och ben. Både med loopband eller miniband och med längre gummiband, med och utan handtag.

Write A Comment

Close