trx

Det är hemmaträningstider nu….

Vad och hur tränar du? Jag kör fortfarande mina cykelklasser på Nordic Wellness i Örebro två gånger i veckan, men vi har dragit ner på deltagarantalet. Mina seniorpass är inställda sen många veckor tillbaka. Annars håller jag  igång med powerwalks, träning på utegymmet och hemmaträning med egen kroppsvikt, gummiband och TRX band.

Mina TRX band från Iron Gym

TRX band är ett riktigt bra träningsredskap för hemmaträning . Med dem kan du variera din träning på massor av sätt och anpassa den från enkel till supertuff, vartefter du utvecklas.  Jag har de här från Iron Gym, som du kan köpa hos Bodystore. De har ett bra pris och håller bra.  Du kan antingen sätta upp dem med en krok på en vägg utomhus, som jag har gjort. Eller hänga dem i en ställning t.ex. som jag gjorde när vi bodde i hus, kolla inlägget längst ner. Eller, så kan du sätta fast dem i en dörr, ute eller inne. Det finns en del med i kitet som du lägger över dörren innan du stänger den, så sitter ditt TRX band fast. Akta bara så inte någon öppnar dörren när du tränar…

Video med sex olika övningar för hela kroppen

I den här videon visar jag sex olika övningar. Bl.a. en riktigt bra bicepsövning och hur du med hjälp av TRX banden tränar på pistols, dvs enbens benböj. Jag visar också klassiska övningar som stående rodd och Matrix. Mycket bra och effektiva övningar. Kolla in videon! Här nedan förklarar jag de olika övningarna lite mer.

Matrix

Varför den heter Matrix? Har du sett när Neo duckar för kulor i filmen Matrix så förstår du varför.  En bra övning för hela kroppen som jag ofta börjar med. Spänn till coren, gör 5-10 repetioner med en arm och byt sedan, eller byt hand varannan gång. Desto närmre väggen du står, desto jobbigare.

trx

Stående rodd

En klassisk TRX övning för rygg, axlar och armar. Håll kroppen rak och dra dig upp. Samma sak här, desto närmre väggen du står, desto jobbigare. Du kan variera greppet och ha knogarna utåt (som på bilden) eller rakt fram.

trx

Benböj och enbens benböj – pistols

När du gör benböj med hjälp av TRX banden ska du försöka att använda armarna så lite som möjligt, banden är bara till för balans och pyttelite hjälp. Ett superbra sätt att öva på pistols, dvs enbens benböj som är ganska tufft. Benböj med TRX band var perfekt träning efter min höftledsoperation.

trx

Bicep curls

Alltså, den här övningen är så tuff. Om någon säger att det är svårt att träna biceps med egen kroppsvikt så visa dem den här övningen. Desto närmre väggen du står, desto jobbigare.

Armhävning

För att göra en armhävning med TRX band vänder du dig om och kör åt andra hållet. Expandera gärna banden så de blir lite längre än på bilden nedan. Det här är jobbigare än vanliga armhävningar eftersom du även måste stabilisera dig. Testa!

Effektiv och varierad träning

Med ett TRX band har du möjlighet till varierad och effektiv träning som går att variera från enkel till riktigt tuff. Det som är särskilt bra med TRX band, förutom att det är så enkelt att använda. Är att det är ett perfekt verktyg för att träna liksidighet och ett ben eller arm i taget.

trx band

Här hittar du fler TRX övningar

I mitt tidigare inlägg om hemmaträning med TRX band hittar du fler övningar med TRX band. Det var väldigt varmt den dagen jag fotade bilderna minns jag…… därav de lättklädda bilderna.

Write A Comment

Close