ridning3

Jag vill uppmuntra dig till att prova olika motionsformer och att träna för att det är kul, här berättar jag lite om vad ridning kan göra för din kropp…och själ. Under förutsättning att du gillar hästar såklart. Ridning är allsidig träning men tränar framförallt din core muskulatur (bålen), balans och musklerna på insidan av låren samtidigt som du har roligt. Lite grann som att sitta på en levande pilatesboll! (Prova att rida barbacka…) Du måste bära upp dig själv med bra hållning och samtidigt vara tillräckligt avslappnad för att följa med i hästens rörelser. Prova det i en timme så förstår du vad jag menar…

Har du möjlighet att rida ut i skogen får du dessutom både frisk luft och en naturupplevelse på köpet.  Ridning är här och nu – du kan inte sitta och fundera på vad du ska laga för middagsmat etc. när du rider. Bra ridning och kontakt med din häst kräver närvaro. Du sitter på ett levande djur och slappnar du av för mycket/tänker på annat finns risken att du inte är med och förutser något hästen kan bli skrämd av. Här gäller det att vara i nuet, flow.

Många ridskolor erbjuder prova på eller nybörjar grupper för vuxna. Turridning på islandshäst kan man också ofta delta i utan förkunskaper.  Vågar du prova? Så här säger Sanna Lundell i en intervju i Damernas värld. ” I stallet tystnar surret i huvudet och jag måste vara i nuet. Hästar är sensibla och läser av rädsla, ångest och aggressioner. Är jag rädd blir hästen rädd. Då kan det hända jobbiga saker. Att få vara i stallet är för mig det ultimata sättet att nå mindfulness.”

Ridning är flow, mindfulness och tuff träning!

1 Comment

Write A Comment

Close