hemfjärden runtAtt cykla är skön vardagsmotion

Hemfärden runt i Örebro en cykelutflykt på 4 mil med obligatoriskt stopp halvvägs för räkmacka och cykelfärja vid Ässundet. En lite längre cykelutflykt är riktigt bra och härlig vardagsmotion. I Örebro där jag bor finns massor av trevliga cykelsträckor av olika längd och svårighetsgrad. ”Hemfjärden Runt” är en tur de flesta kan göra om man tar lite tid på sig. Turen är jättefin och bjuder på massor av olika sorters naturupplevelser längs vägen. Alldeles säkert finns det fina cykelleder även där du bor. Har du upptäckt dem än?

hemfjärden runt

Hösten är också cykeltid

Just den här cykelturen gjorde vi faktiskt förra sommaren men jag har varit lite seg med att publicera inlägget. Det är många fina cykeldagar kvar under senhösten och jag hoppas att jag kan inspirera dig till att ta en lite längre tur i omgivningarna med fikastop eller matsäck. Kanske redan nu i helgen?

Hemfjärden runt – en cykelutflykt på 4 mil

Hemfjärden runt är en precis lagom cykelutflykt på grusvägar, asfalt och några små stigar. Turen går genom kohagar i naturreservat, via alléer och längs med Hjälmaren. Efter ca 2 mil, halvägs alltså,  kommer man fram till Ässundet där det är dags för rast. Och den obligatoriska räkmackan. Vid Ässundet finns ett café som drivs av Korpen och härifrån går också cykelfärjan Åbäket varje hel timme. (OBS – cafeet och cykelfärjan har bara öppet under sommaren.)

hemfjärden runt

hemfjärden runt

Cykelfärjan Åbäket

Cykelfärjan måste du ta för att ta dig över sundet den korta biten och fortsätta cykelturen. Färjeturen kostar 20 kronor och det går bra att swisha. Vi cyklar förbi Hjälmarbadet och passerar över motorvägen på cykelleden för att fortsätta cykelturen mot Örebro. Vi möter flera personer i olika åldrar som precis som vi är ute på en skön cykeltur. Vi blir omåkta av ett äldre par…. De kör elcykel 😉

hemfjärden runt

Vardagsmotion är viktigt

Att röra på sig är viktigt, helst varje dag och gärna utomhus. Det här var en superhärlig dag med vardagsmotion deluxe, mycket frisk luft och nyladdade batterier som resultat. Jag cyklade på min ”vanliga cykel” en Crescent citybike som är säkert minst 25 år gammal. Det funkade jättebra.

hemfjärden runt

Write A Comment

Close