äventyrVilken fantastisk sensommardag det har varit idag, strålande sol och riktigt varmt. En perfekt dag för ett ridäventyr deluxe i Bergslagens skogar, tyckte Cecilia och jag när vi bestämde oss för att rida Cecilias hästar från sommarbetet, där hästarna varit hela sommaren, till deras vanliga stall och hagar. En riktig långritt på ett par timmar.

äventyr

Att välja väg..

C hade laddat med matsäck och karta i mobilen, strax efter klockan tio var vi sadlade och klara och på väg. Nu hade vi ett par olika val, att rida en längre väg som vi visste att vi skulle komma fram på eller prova en ny och kortare väg och chansa på att det skulle gå att ta sig igenom skogen en kortare sträcka mellan två vägar. Och om det inte fungerade så kunde vi i värsta fall fortsätta men då skulle vi behöva korsa trafikerad väg ett par gånger och få rida en ganska lång omväg. Vi satsade på det senare alternativet och hoppades på att hitta en stig som inte syntes på kartan.

äventyr

Cecilias Superbröd

Vi tog ett par mindre break på vår väg och stannade sen och fikade i en fin dunge. Cecilia hade bakat och fixat mackor och kaffe som smakade hur bra som helst. Brödet var urgott med aprikoser, linfrön och massor av frön och grejer och mättade bra. Enkelt att baka utan jäst men med bikarbonat, man rör bara ihop degen och gräddar sen brödet direkt. Jag återkommer med recept, för det här brödet måste du testa!

äventyr

äventyr

Coola hästar

Efter ett par timmar provade vi att ta oss igenom skogen på två olika ställen men det var för snårigt eller för sankt så efter lite strapatser var vi tvungna att vända om och satsa på den längre vägen istället. Tur att vi rider på världens coolaste hästar som snällt trampade på både i snårskogen och över trafikerade vägar. Malla och Folda heter de förresten.

äventyr

Trolska Bergslagen

Vi red förbi röda stugor och sjöar, trollskog, skjutfält, berg och bilar. Träffade hästar, kor, några hundar och en och annan bärplockare.

äventyr

äventyr

äventyrTrötta och nöjda efter vårt äventyr

4 timmar och ca 2 mil senare var vi äntligen framme vid målet och hästarna kunde rulla sig i hagen, och vi vila våra rumpor. Tack hästarna och tack C för en äventyrlig dag!

äventyr

Vaaa?

Jag skulle behöva ha en sån där… vad heter det… kameran på pannan…. Det är svårt att rida och filma samtidigt. Och dessutom prata ha ha.

Hästar och Mindfullness

Jag har tidigare skrivit om hästar och ridning och vad det är jag gillar så mycket med det i de tidigare inläggen I Love Horses – Ridning och mindfulness och Träning i nuet, flow och mindfullness

äventyr

Save

Save

Save

Write A Comment

Close