nyår

Ett riktig gott nytt år önskar jag er mina fantastiska läsare!

Stort tack för 2016 och välkomna till ett spännande 2017. I år blir det inget nyårslöfte för min del utan en summering av året som gått och en reflektion av vad som varit bra och vad som kunde varit bättre, vad som hänt och vilka förändringar, framsteg och förbättringar jag gjort. Vad är jag nöjd med och är det något jag vill ändra på i mitt liv? Jag tycker nyår är ett bra tillfälle att stanna upp lite och tänka på vad som faktiskt hänt under året.

nyår

Summering av 2016

Det här har varit ett väldigt händelserikt år för mig. Jag (och familjen såklart) har flyttat till ny stad och nytt boende, jag har bytt jobb, startat eget företag och inlett nya bloggsamarbeten. Jag har opererat min axel, testat landsvägscykling för första gången, varit på träningsresa på Playitas och  i Turkiet under statskupp. Gjort flera nya gruppträningspass och testat massor av produkter och recept och mycket mer. 2017 brakar igång men nya spännande utmaningar t.ex. ska jag utbilda mig till kostrådgivare. Återkommer om det så klart!

nyårslöfte

Så håller du ditt Nyårslöfte!

Hur tänker du göra? Vill du ge dig själv ett nyårslöfte? löftena brukar ofta handla om livsstilsförändringar som att börja träna, att träna mer eller annorlunda, gå ner i vikt, äta nyttigare, sluta röka, stressa mindre, byta jobb, ägna mer tid åt något etc. Läs då mina allra bästa tips för att lyckas med ditt mål.

nyår

Champagne och Caviar till 12-slaget

Firar du in nyåret hemma och vill bjuda på något superenkelt men vansinnigt gott, så testa min Caviarröra. Du gör den på ett par minuter. Till 12-slaget dricker vi såklart champagne som hjälper hjärnan att minnas bättre (kan ju vara bra…). Ett till tre glas champagne i veckan kan räcka för att fördröja uppkomsten av minnesförlust i samband med åldrande. Läs här, så får du se Smal, Smart, Snygg med Champagne, Rödvin och Choklad

 nyår

nyår

Det Perfekta drinktilltugget!

Världens enklaste och världens godaste. En krämig röra på philadelphiaost, creme fraiche, lök och Caviar. Med bara fyra ingredienser fixar du ett supergott och elegant drinktilltugg på fem minuter. Receptet kommer från början från någon veckotidning och är säkert 25 år gammalt.

Du kan anpassa mängden som du vill beroende på hur många du vill bjuda på röran. Det ska vara lika mycket Philadelphiaost som creme fraiche. Du kan ta röd eller svart caviar, eller kanske löjrom om du vill lyxa. Den gröna tångcaviaren som smakar wasabi funkar också bra.

Krämig röra med caviar

  • 1 pkt Philadelphiaost
  • 1 burk creme fraiche 2 dl
  • 2 bananschalotten lökar
  • 1 burk caviar
  • Örtsalt
  • Ev. gräslök

nyåslöfte

Vispa philadelhiaost och creme fraiche med elvisp tills det blir en fluffig massa. Det tar någon minut, först blir blandningen lös och sen fast igen och mängden ökar. Tillsätt den finhackade löken och örtsalt. Blanda och lägg upp i en vid skål, platta till ytan med en slickepott. Fördela caviar på röran och garnera eventuellt med gräslök. Servera med salta kex som t.ex. Ritz och grissini. Gärna ett glas bubbel till.

Jag önskar dig ett riktigt gott nytt 2017!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Write A Comment

Close