lenal2

Så når du dina mål 2016

Nyårsafton innebär nyårslöften för många och ofta handlar de om en livsstilsförändring. Att börja träna, att träna mer eller annorlunda, gå ner i vikt, äta nyttigare, sluta röka, stressa mindre etc.

Sätt DITT mål

Vill du nå ditt mål se till att det är realistiskt och uppnåbart och att det är anpassat till just dig och dina förutsättningar. Ska du tävla i bikinifitness eller gå ner 5 kg, bli starkare och slippa ha ont i ryggen? Vad är just ditt mål?

Utvärdera ditt utgångsläge

Var står du i dag och vad vill du uppnå? Var vill du vara och med vem/vilka vill du vara? Vad är du bra på och vad tycker du om att göra. Vad gör dig glad? Lycklig? Vilka av dina egenskaper är du stolt över, använd dig av dem för att nå ditt mål.

Ha rätt fokus

Fokusera på det du gör som är bra istället för det som du kanske lyckats mindre bra med. Då får du mer energi och mår bättre. Försök att ha en medveten närvaro i det du gör, du gör val varje dag och varje dag är en ny dag. Med nya möjligheter och nya val.

Säg aldrig aldrig

Jag tror inte på förbud. Vill du uppnå en livsstilsförändring på riktigt ska den vara hållbar och fungera hela livet, då fungerar inte ”jag ska aldrig mer….” Förstärk det som är bra istället. För mig funkar det bättre att försöka lägga till en god vana istället för förbud. T.ex. genom att ha målet att äta mer grönsaker/frukt under dagen än att säga att jag aldrig mer ska äta godis. Och när jag sen äter godis vill jag göra det utan att ha dåligt samvete.

Var ärlig

Var snäll och ärlig mot dig själv. Ta nya tag när det behövs, för det kommer det att göra, en livsstilsförändring tar tid att uppnå. Fokusera på målet (som är noga genomtänkt) du har ju valt det för att bli ditt bästa jag.

Mitt mål…….?

Mitt träningsmål 2016 kommer att bli en riktig utmaning för mig. Jag vill ändra min träning från tuff och explosiv med t.ex. Combat och Crossfit till en snällare variant med fokus på liksidighet och att rehaba gamla skador och förebygga nya skador. Ambitionen är att vara stark ,frisk, rörlig och att ha roligt när jag tränar. Kropp och själ hänger som bekant ihop.. och 2016 ska bli ett fantastiskt roligt träningsår. You bet!!

Jag önskar dig ett riktigt Gott nytt år och varmt lycka till med dina mål!

TRÄNING 40+// Lena

Write A Comment

Close