powerwalk 46

Lyssna på musik när du tränar

Musik kan bidra till att du både slappnar av mer och presterar bättre. 

En studie från 2020 visar att musik med högt tempo gör att vi tränar hårdare utan att det upplevs som jobbigare. Resultatet blev extra tydligt när det handlade om uthållighetsträning, som t.ex. powerwalk eller löpning.

powerwalk 46

Powerwalk 46 – Ny musiklista till din träning

Ny fräsch musiklista perfekt för powerwalks, promenader eller löpning. Listan är som vanligt en timme lång och den här februari releasen innehåller mycket härliga uptempo låtar, de flesta sprillans nya POWERWALK 46.

Håll ett bra tempo

Försök att hålla en hög intensitet, det är lätt att man efter en stunds powerwalk lite omedvetet saktar ner. Tryck också gärna på lite extra i uppförsbackarna så blir din powerwalk lite tuffare och du får bra effekt på både muskler och hjärtkärlsystem.

Hur långt ska jag gå….

Det är helt upp till dig. En del gillar att gå fort och lite kortare andra längre och mindre intensivt. Just nu nämns 10 000 steg dagligen ofta som en riktlinje för god hälsa och ökad livslängd. Det tycker jag är ganska långt och det är dessutom oklart var den här riktlinjen kommer ifrån, det verkar inte finnas några direkta vetenskapliga bevis för att det är just 10 000 steg som ger bäst effekt. Det beror naturligtvis även på hur intensivt du går och vad du gör för övrigt (kost, träning, stress mm).

Det finns en studie gjord på äldre kvinnor som visar att 7 500 steg ger bra effekt och att många når en platå vid ungefär 7 500 steg. Efter det blir fördelarna mindre tydliga. Intressant eller hur? Här hittar du studien.

powerwalk 46

Bara gå….

Hur som helst så är promenader och powerwalk både lättillgängligt, härligt och bra för din kropp och själ. Så på med ett par bra skor och ge dig ut.

Musiklistor by Träning 40+

Jag gjorde Spotifylistorna till mig själv från början för att få mer energi och ork under mina Powerwalks, men ville såklart dela med mig av dem till mina läsare. Alla mina Powerwalklistor är 1 timme långa och består till största delen av glada och/eller coola uptempo låtar i bra takt som är tänkta att få dig att jobba på bra när du är ute och går eller springer, tränar på gymmet eller hemma.  Eller…. Du kan alltså använda listorna till nästan all slags träning eller bara lyssna på ändå såklart. Du hittar alla mina musiklistor här på bloggen under SPOTIFY Musiklistor

spotifylista

Write A Comment

Close