torrborstning

Varför torrborstning?

Torrborstning har många fördelar. Förutom att ge dig en len, fast och fin hud ökar det blodcirkulationen i hela kroppen och driver ut vätska. Torrborstning är också bra för att få bukt med celluliter, som är underhudsfett som klumpat ihop sig. Borstningen stimulerar även ditt lymfsystem och ökar ditt immunförsvar.

ansiktsmask

Torrborstning på SPA

Torrborstning är en nyupptäckt hudvårdsrutin. Jag var nyligen på SPA och fick en behandling kallad ”Ultimate Treat”. I behandlingen ingick det torrborstning av ben, armar och rygg. Det ingick även en lätt koppning, massage och ansiktsmask, väldigt skönt. En skönhetsritual man kan göra själv hemma.

torrborstningSnyggaste sommarbenen

Massageterapeuten jobbade på en bra stund med torrborstning av mina ben. Jag har väldigt torr hud och särskilt på benen. Brukar använda scrubvante i duschen och kroppspeeling då och då. Men jag kan säga att efter torrborstningen var all gammal hud borta och skinnet bebismjukt. Helt suveränt och stor skillnad mot scrubvante.

torrborstningVaxning och epilering

Jag vaxar och epilerar mina ben men har fått en del problem med inåtväxande hårstrån och hårsäcksinflammationer på benen. Ser inte så snyggt ut och det är svårt att låta bli att pilla på. Det som hjälper mot detta är att exfoliera huden, och det trodde jag att jag gjorde. Men nu vet jag att torrborstning är mycket effektivare än ”blötpeeling” med handske. Man måste också hålla på ett tag för att få ett bra resultat. Så nu har jag införskaffat ett par bra borstar och satt igång med torrborstning för att se om det är effektivare.

torrborstningVad är torrborstning?

Torrborstning är att borsta kroppen med en medelhård naturborste avsedd för torrborstning. Du borstar kroppen när den är torr, alltså inte i duschen utan innan. Borsta mot hjärtat, börja med fötterna och borsta uppåt, ta sen armar, och därefter ryggen nerifrån och upp. Du kan torrborsta dig varje dag om du vill men jag kan tycka att det räcker med 1-3 ggr i veckan.

torrborstning

Borste för ansiket

Borsta även ansiktet men använd en särskild borste som är avsedd för den känsliga huden i ansiktet. Bra borstar hittar du på t.ex. BODYSTORE

Tre olika borstar

Jag har tre olika borstar som jag använder. En liten borste till ansiktet som är mjukare än de till kroppen. Ansiktsborstning ingår numera i min morgonrutin. Jag borstar ansiktet ett par minuter på morgonen, därefter använder jag ett ansiktsvatten och en fuktkräm. Den kostar bara 85 kronor och är en bra investering.

torrborstning

Sen har jag en borste till kroppen, den ser ut som en ryktborste till ponny. Den an vänder jag på alla ställen där jag kommer åt. Borsten med skaft (skaftet sitter fast) är precis samma borste men med ett skaft, den använder jag på ryggen där det kan vara svårt att komma åt på ett bra sätt. Ibland kör jag den på vaderna också. Borsten utan skaft kostar 115 kronor och den med skaft 170 kronor.

torrborstning

Snyggare solbränna

En annan fördel med torrborstning är att du får en mycket snyggare, djupare och jämnare solbränna om du torrborstar huden. Att du borstar bort solbrännan är bara en myt, den sitter djupare än i det översta hudlagret. Däremot borstar du fram ny fräsch hud med mer glow.

torrborstning

Borsta utomhus eller i duschen

Du fäller… Du borstar bort en massa döda hudceller så se till att torrborsta dig på en plats där hudflagorna kan hanteras. Utomhus är perfekt, annars i duschen (alltså utan att ha vattnet på) för att sedan kunna spola bort flagorna.

torrborstningHur ofta ska man torrborsta?

Det optimala är att torrborsta sig ca 5 minuter varje dag, och du ska borsta så att huden känns varm och blir lite röd. Då gör du rätt. Jag tänker att man kan borsta hela kroppen då och då, och sen försöka gå på torrare partier som benen lite oftare. Men det är en skön rutin att börja eller kanske sluta dagen med en torrborstning.

torrborstningÅterfukta huden efter torrborstning

Efter torrborstning är det viktigt att återfukta huden rejält med en bra produkt. Jag använder helst naturliga produkter som är fria från mineraloljor och parabener bl.a. På BODYSTORE är det lätt att välja rätt eftersom alla deras hudvårdsprodukter uppfyller mina krav. Jag varierar mellan att använda fuktkräm och kroppsolja för att tillföra både fukt och fett.

Citrus är fräscht på sommaren

Jag gillar verkligen doften av citron och på sommaren passar det extra bra med fräsch citrusdoft. Welleda är ett klassiskt och välkänt märke. Deras krämiga duschcreme med naturligt PH värde och fuktgivande Body lotion med citrus är perfekt nu på sommaren. Kostar 73 kronor respektive 139 kronor, klart prisvärt!

torrborstning

 

2 Kommentarer

  1. Hej! Kom in på din blogg genom inos info om ingefärashot. Hittade massa bra inspiration och info här hos dig. Torrborstning är något jag tänkt på länge och nu är det verkligen dags att komma igång med det! Bra tips om exakt hur man gör det behöver jag 🙂

    • admin Svara

      Hej, vad kul att du hittade till min blogg och att du gillar den 🙂 Det klassiska sättet att torrborsta sig är att hela tiden borsta mot hjärtat, som bilden med pilarna och den tyska texten visar. (Den satt på borsten) Men jag vet att det också finns en annan skola som tycker att man ska borsta på ett annat sätt för att bättre stimulera lymfsystemet. läs t.ex. här vad Karin Björkegren Jones säger https://kurera.se/torrborsta-for-friskare-lymfsystem/ Lycka till med borstningen! Lena/Träning 40+

Skriv en kommentar

Close