torrborstning

Varför torrborstning?

Torrborstning har många fördelar. Förutom att ge dig en len, fast och fin hud ökar det blodcirkulationen i hela kroppen och driver ut vätska. Torrborstning är också bra för att få bukt med celluliter, som är underhudsfett som klumpat ihop sig. Borstningen stimulerar även ditt lymfsystem och ökar ditt immunförsvar.

ansiktsmask

Torrborstning på SPA

Torrborstning är en nyupptäckt hudvårdsrutin för mig. JFör en tid sedan var jag på SPA och fick en behandling kallad ”Ultimate Treat”. I behandlingen ingick det torrborstning av ben, armar och rygg. Det ingick även en lätt koppning, massage och ansiktsmask, väldigt skönt. Torrborstning och återfuktning är en skönhetsritual man kan göra själv hemma.

Snyggaste sommarbenen

Massageterapeuten jobbade på en bra stund med torrborstning av mina ben. Jag har väldigt torr hud och särskilt på benen. Brukar använda scrubvante i duschen och kroppspeeling då och då. Men jag kan säga att efter torrborstningen var all gammal hud borta och skinnet bebismjukt. Helt suveränt och stor skillnad mot scrubvante.

torrborstningTorrborstning är effektivare än scrubhandske

Så nu vet jag att torrborstning är mycket effektivare än ”blötpeeling” med handske. Men man måste också hålla på ett tag för att få ett bra resultat. Så införskaffa ett par bra borstar och sätt igång med torrborstning för att få igång ditt glow både ut- och invändigt!torrborstning

Vad är torrborstning?

Torrborstning är att borsta kroppen med en medelhård naturborste avsedd för torrborstning. Du borstar kroppen när den är torr, alltså inte i duschen utan innan. Borsta mot hjärtat, börja med fötterna och borsta uppåt, ta sen armar, och därefter ryggen nerifrån och upp. Du kan torrborsta dig varje dag om du vill men jag kan tycka att det räcker med 1-3 ggr i veckan.

torrborstning

Tre olika borstar

Jag har tre olika borstar som jag använder. En liten borste till ansiktet som är mjukare än de till kroppen. Ansiktsborstning ingår numera i min morgonrutin. Jag borstar ansiktet ett par minuter på morgonen, därefter använder jag ett ansiktsvatten och en fuktkräm. Den kostar bara 90 kronor och är en bra investering. Finns just nu på REA för 76 kronor

torrborstning

Sen har jag en borste till kroppen, den ser ut som en ryktborste till en ponny. Den an vänder jag på alla ställen där jag kommer åt. Borsten med skaft (skaftet sitter fast) är precis samma borste men med ett skaft, den använder jag på ryggen där det kan vara svårt att komma åt på ett bra sätt. Ibland kör jag den på vaderna också. Borsten utan skaft kostar 155 kronor (nu på REA för 132 kr) och den med skaft 180 kronor.

torrborstning

Snyggare solbränna

En annan fördel med torrborstning är att du får en mycket snyggare, djupare och jämnare solbränna om du torrborstar huden. Att du borstar bort solbrännan är bara en myt, den sitter djupare än i det översta hudlagret. Däremot borstar du bort gamla döda hudceller och borstarfram ny fräsch hud med mer glow.

torrborstning

Borsta utomhus eller i duschen

Du fäller… Du borstar bort en massa döda hudceller så se till att torrborsta dig på en plats där hudflagorna kan hanteras. Utomhus är perfekt, annars i duschen (alltså utan att ha vattnet på) för att sedan kunna spola bort flagorna.

torrborstningHur ofta ska man torrborsta?

Det optimala är att torrborsta sig ca 5 minuter varje dag, och du ska borsta så att huden känns varm och blir lite röd. Då gör du rätt. Jag tänker att man kan borsta hela kroppen då och då, och sen försöka gå på torrare partier som benen lite oftare. Men det är en skön rutin att börja eller kanske sluta dagen med en torrborstning.

Återfukta huden

Efter torrborstning är det viktigt att återfukta huden rejält med en bra produkt. Jag använder helst naturliga produkter som är fria från mineraloljor och parabener bl.a. På BODYSTORE är det lätt att välja rätt eftersom alla deras hudvårdsprodukter uppfyller mina krav. Jag varierar mellan att använda fuktkräm, en fetare kräm och kroppsolja för att tillföra både fukt och fett. Jag väljer också milda duschprodukter.

torrborstning

Bra duschprodukter

Desert Essence duschkräm med kokosdoft kostar 145 kronor och är en sommarfavorit sedan länge och Ida Wargs duschmousse vanilla fudge kostar 199 kr och luktar som en smaskig vaniljglass och är len och skön. HTH är en av mina storfavoriter, den har absolut noll glamourfaktor, är jättebillig och kan köpas i mataffären. MEN den innehåller bara bra saker och gör verkligen det den heter HTH står för Hjälper Torr Hud. Läs mer om HTH här. På sommaren är deras Aloe Vera duschkräm för endast 43 kronor och Body lotion med citrus 54 kronor extra fräscht.

Tropiskt är fräscht på sommaren

Jag gillar verkligen doften på Bum Bum Cream. Det är en klassiker som funnits ett tag och har du inte testat den tycker jag absolut att du ska göra det. Den är ganska dyr men lyxig och doftar gudomligt. En stor burk på 240 ml kostar 469 kronor. Nu finns det fler produkter än den klassiska krämen i serien t.ex. Lipbutter i en cool knubbig förpackning för 199 kronor.

2 Comments

  1. Hej! Kom in på din blogg genom inos info om ingefärashot. Hittade massa bra inspiration och info här hos dig. Torrborstning är något jag tänkt på länge och nu är det verkligen dags att komma igång med det! Bra tips om exakt hur man gör det behöver jag 🙂

    • admin Reply

      Hej, vad kul att du hittade till min blogg och att du gillar den 🙂 Det klassiska sättet att torrborsta sig är att hela tiden borsta mot hjärtat, som bilden med pilarna och den tyska texten visar. (Den satt på borsten) Men jag vet att det också finns en annan skola som tycker att man ska borsta på ett annat sätt för att bättre stimulera lymfsystemet. läs t.ex. här vad Karin Björkegren Jones säger https://kurera.se/torrborsta-for-friskare-lymfsystem/ Lycka till med borstningen! Lena/Träning 40+

Write A Comment

Close