Varför får man torr hud?

Torr hud kan bero på många saker. För vissa är det genetiskt. För oss som bor i Norden är det vanligt att man får torr hud i perioder, speciellt under vinterhalvåret. Många upplever dessutom att de får torrare hud när de blir äldre, vilket beror på att den naturliga oljeproduktionen i huden minskar efter 35-årsåldern.

En av de bästa hudkrämer jag någonsin testat

Det finns en hudkräm som jag använt sedan jag var tonåring. Den har funnits sedan 1970 och har en totalt oglamorös förpackning, och den kan köpas i närmaste mataffär. Den är en av de absolut bästa hudkrämer jag någonsin provat, och en storfavorit trots att den inte luktar något vidare gott. Den kladdar inte och går lätt in i huden.

Jag är noga med mitt val av hudvårdsprodukter

Hur hänger det här ihop med att jag är så noga med innehållet i mina krämer och undviker mineralolja mfl tveksamma ingredienser. Jodå, trots att det är en budgetprodukt så lever den upp till mina ganska högt ställda krav. Nu har den gamla klassikern dessutom kommit i några nya varianter som jag tokgillar. Krämen är svanenmärkt och certifierad av Vegan Society och tillverkas i Falun i Sverige.

HTH krämen som heter det den gör

Jag pratar såklart om HTH. HTH står för Hjälper Torr Hud och det är just precis vad den här krämen gör. Men exakt vad är det egntligen som gör HTH så bra…. jo det är ingredienserna karbamid och mjölksyra. Det är även de som gör att HTH ibland kan svida lite på huden.

HTH Citrus Body lotion – NYHET!

Som klassikern, originalet alltså, men med en ganska trevlig citrusdoft. Den här kommer att bli en ny favorit hos mig. Jag är på Fuerteventura just nu med en hel del sol och bad och har med mig båda nyheterna. De är lika perfekta här som hemma i Sverige på vintern. Jag har flera olika hudkrämer i olika prisklasser men den här finns alltid hemma. HTH Citrus body lotion kostar bara 49 kronor hos Bodystore.

HTH 97% Aloe vera GEL – NYHET!

Perfekt på solsemestern! En riktig höjdarprodukt att använda som ”after sun” och när man är torr och varm. Lätt parfymerad och doftar väldigt gott. Aloe vera är en ingrediens som är känd för sin lugnande effekt på huden. Den genomskinliga gelen i bladen anses vara fuktbevarande. Aloe vera kan lindra svullnad, irritation och obehag, exempelvis efter en dag i solen. HTH Aloe Vera kostar 69 kronor hos Bodystore.

Handla hos Bodystore med rabatt!

Just nu kan du handla HTH och andra produkter med min rabatt hos Bodystore. Smidigt att skicka efter och få levererat direkt hem, fri frakt när du handlar över 100 kr.

100 kr rabatt hos Bodystore

Du får rabatt på 100 kronor på allt hos Bodystore när du handlar för 600 kronor eller mer. Ange kod: LENA33 i kassan. Gäller 16-22/8 Rabattkoden kan ej kombinera med andra rabattkoder. Hos Bodystore hittar du kosttillskott, träningskläder och träningsredskap, hälsokost och bra hudvård.

Varför svider HTH ibland

 Svedan är ett tecken på att din hud är torr och behöver HTH. Torr hud har ofta små sprickor, i vilka produkten kan tränga längre ner. Mjölksyran och dess låga pH är orsaken till svedan. När du har använt HTH några gånger och fuktbalansen har återupprättats försvinner detta obehag, som är helt ofarligt. Man kan säga att svedan är ett tecken på att huden behöver hjälp.

Vad är Karbamid?

Karbamid är huden egen fuktgivare. Karbamid, eller urea som det också heter, är någonting du bör leta efter i ingredienslistan när du ska välja hudkräm för torr hud. Karbamid är en effektiv fuktbindare som bildas som en slutprodukt när kroppen bryter ner protein, och finns naturligt i hudens yttersta lager. Torr hud beror ofta på en brist av karbamid. Karbamid finns även i vår urin (cirka 2 %)men Karbamiden i HTHs produkter är framställd på syntetisk väg.

Vad är mjölksyra?

Mjölksyra är en typ av AHA syra och hjälper till att förbättra hudens förmåga att bevara fukt. Det är en effektiv ingrediens mot torr hud och har en positiv effekt på hudens elasticitet och cellförnyelse.  Mjölksyra hjälper också till att återställa hudens naturliga PH-balans. En del hudproblem som torr hud, kan bero på en obalans i huden. Mjölksyra kan användas för att återställa hudens PH-balans.

Write A Comment

Close