Supersnabb knäckig rabarberpaj - Träning 40+

Du får mitt recept på en jättegod rabarberpaj med vanilj och kardemumma som går blixtsnabbt att göra. Det knäckiga och lite sega täcket gör du genom att smälta smör och blanda i resten av ingredienserna direkt i kastrullen. Minimalt med disk…

rabarberpaj

Flera liter vaniljsås

Sommarens sista rabarber fick bli en paj. Vi hade gäster hemma hos oss i lördags vilket var trevligt och en av gästerna hade med sig en god kaka och vaniljsås, ca 3 liter vaniljsås! Ha, ha det är väl ungefär 1 liter vaniljsås kvar så perfekt för mig att fixa lite rabarberpaj idag.

rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj (4-6 pers)

  • 300 gr rabarber
  • 1/2 dl råsocker
  • ½ tsk kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker

 

  • 125 gr smält smör
  • 1 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • ¾ tsk bakpulver

Gör så här:

Skala rabarbern, skiva och blanda den med socker, vaniljsocker och kardemumma i en ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i de övriga ingredienserna till pajdegen. Fördela blandningen över frukten. Grädda pajen i 200 grader ca 30 – 40 min tills den fått en lite knäckig yta. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

rabarberpaj

Andra pajvarianter

Byt ut rabarbern mot annan valfri fukt eller bär som t.ex.

  • Äpplen, kanel, socker
  • Blåbär, socker, vaniljsocker
  • Krusbär, socker

rabarberpaj

Sugen på fler rabarberrecept?

Testa min rabarbersyrup som du gör en fantastisk cocktail med, eller så använder du den i smoothies eller på glass. Recept hittar du också i det tidigare inlägget på chiasylt med rabarber och jordgubbar.

rabarber

Skörda rabarber

Jag fick nyligen lära mig att när man skördar rabarber så ska man dra upp den och inte skära av stjälkarna. Då mår plantan bäst eftersom risken för att det blir röta eller angrepp i stumparna som blir kvar minskar. Jag testade idag, det fungerade utmärkt, bara att dra.

rabarberpaj

Rabarberpaj idag gymmet imorgon

Jag har en ganska avslappnad inställning till mat och äter det mesta, men inte alltid och oftast med måtta. Ikväll blir det rabarberpaj och imorgon styrketräning på gymmet. Man ska inte vara för sträng mot sig själv utan det gäller att hitta ett sätt att äta som funkar för just dig. Och som håller i vardagen och i längden. Så njut av din sommar, och av paj och träning!

Save

Write A Comment

Close