soft musli

Nötsmörsbaka i ugnen

Har du testat den ganska nya nötsmörsbakade soft müsli från Pauluns, väldigt god tycker jag. Men priset är lite väl högt (ca 50 kr för 375 gr) och att göra egen soft musli är både enkelt, billigt och framförallt outstanding gott! Eftersom du då kan addera exakt de frukter, nötter, bär etc som just du gillar. Jag gillar frystorkade jordgubbar, kokosflakes och kakaonibs lite extra bl.a. Och aprikoser. Till min Soft müsli har jag nötsmörsbakat havregryn med Nutella, jordnötssmör och kokosolja i ugnen och sedan blandat dem med frön, nötter och torkad frukt. Det blev en stor härlig burk, som kommer att gå åt fort.

Soft Müsli  – Nötsmörsbakad med jordnötssmör och Nutella

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt
  • Värm försiktigt jordnötssmör, Nutella eller alternativ, och kokosolja så det smälter.
  • Blanda ner havregrynen i kastrullen och rör om. Det ska bli en kladdig blandning och grynen ska vara täckta av nötsmöret.
  • Fördela blandningen på plåten.
  • Sätt in plåten i mitten av ugnen och baka i ca 12-15 minuter, passa noga så blandningen inte bränns. Det går snabbt på slutet.
  • Blanda den avsvalnade blandningen med sådant du gillar, nötter, frön och torkad frukt. Jag tog kokosflakes, frystorkade jordgubbar klippta i mindre bitar, hela hasselnötter, valnötter i mindre bitar och pumpafrön

soft musli med nutella

bild på soft musli

soft musli

Frystorkade jordgubbar, en storfavorit

Det här är en favoritprodukt och jättegod i t.ex. müsli  och granola. Jordgubbarna är frystorkade hela och lite sega. Det enklaste sättet att dela jordgubbarna är att ta en sax och klippa dem i mindre bitar. Smakar verkligen jordgubbe! Finns att köpa på Bodystore.

paleo granola

Granola är müsli utan spannmål

Vill du ha en müsli helt utan havregryn eller andra spannmål, så kolla in mina recept på Granola.  Paleo Granola med nötcrunch, jordgubbe, äpple & kanel och Chokladgranola med hallon och gojibär. Båda är väldigt goda och enkla att göra.

soft musli soft musli

Write A Comment

Close