pastasalladAlla gillar pastasallad….

Pastasallad är perfekt utflyktsmat att ta med till stranden, på cykelturen eller på båtutflykten. Den går snabbt att göra, mättar bra och de allra flesta gillar en god pastasallad. Jag brukar göra den med ingredienser som håller bra och inte vätskar sig för mycket, ingen gurka och hela små tomater istället för skivade t.ex. När barnen var små lade jag alla ingredienser var och en för sig i olika askar och så blandade vi salladen på plats. Då fick alla precis det den ville ha.

pastasallad

pastasallad

Förbered kvällen innan

Jag brukar förbereda pastan kvällen innan. Jag tycker inte att det behövs någon extra dressing till pastasalladen eftersom jag alltid blandar pastan med olivolja och någon krydda. Oftast Italiensk salladskrydda. Men det är så klart valfritt.

pastasallad

Heldags båtutflykt

Förra sommaren var vi på en heldagsutflykt med vår nya båt. Det var en av de soligaste och finaste dagarna och vi hade med oss pastasallad med salami och ost. Här får du receptet:

pastasallad

Recept – Pastasallad med salami och ost

Gör så här:

Koka valfri pasta aldente, dvs med tuggmotstånd. Jag använde skruvar men penne eller fjärilspasta är andra favoriter. Spola pastan i kallt vatten tills den är ljummen. Lägg den i en skål och häll över en god olivolja, krydda med valfri krydda. Jag brukar använda italiensk salladskrydda eller persilade.

Blanda pastan med

  • God ost i bitar
  • Hel salami i bitar
  • Små hela cocktailtomater
  • Skivad salladslök
  • Majs
  • Skivade Rädisor
  • Sockerärtor i bitar
  • Ev. torkad rostad lök

Lägg pastasalladen i en stor förpackning och ta med (engångs)tallrikar och bestick, eller lägg den direkt i mindre portionsanpassade förpackningar.

pastasallad

Alternativ till pasta

Pastan kan ersättas med bulgur, bönor eller cous cous om du hellre vill det. Det blir hursomhelst en mättande och god sallad med bra hållbarhet. Ta med dressing på flaska, hemlagad eller färdigköpt om du vill. Torkad rostad lök är gott att toppa med, ta med separat. Trevlig utflykt!

Write A Comment

Close