bananglass

Så här gör du den goda bananglassen eller Nice cream som den också kallas. Om du har bananer hemma som börjar bli lite övermogna så är mitt bästa tips att skiva dem och frysa in. Då har du basen till bananglassen klar när du blir sugen!

Helt utan tillsatt socker

Vi hade familjekräftskiva förra helgen med kräftor, räkor och västerbottenpaj. Min yngsta dotter och hennes pojkvän har precis startat en Challenge med några kompisar. Fram till jul ska de inte äta socker, eller produkter sötade med alternativ, ingen läsk ingen Nocco etc. Frukt är däremot OK.

Jaha…. Först tänkte jag fixa en god fruktsallad med grädde men ändrade mig och gjorde Nice Cream. Nice Cream är glass gjord på frysta bananer med någon smaksättning om man vill. Gott, enkelt, inget tillsatt socker. Uppskattades av alla!

bananglass

bananglass

Nice cream med jordgubbar

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i mixern och kör. Du måste peta och röra för att mixern ska kunna jobba och få ihop ingredienserna till glass. Sen gäller det att vara supersnabb och lägga upp och servera innan glassen smälter.

bananglass

bananglass

bananglass

Jordgubbsistärningar

Jag använde jordgubbstärningar som jag hade kvar sedan min tjejfest helgen innan. Det är helt enkelt färska jordgubbar som jag mixat och sen hällt i en iskubslåda och fryst in. Jag använde dem i en sommar sangria och en jordgubbsmoussetårta som jag bjöd tjejerna på, ja de fick ju mat också. I vissa mataffärer finns färdig fryst jordgubbspuré att köpa.

Frys in övermogna bananer

Det som gäller är att ha en bra mixer med stark motor. Och att ha förberett allt, eftersom glassen smälter rekordsnabbt. Det här är som sagt ett toppenbra sätt att ta till vara övermogna baner. Jag brukar slica upp dem och frysa in dem en och en i fryspåsar. Ibland är jag stressad och har bara slängt ner en hel banan i en påse. Och i värsta fall har jag tydligen slängt in den med skal och allt i frysen, ha ha. Du kan såklart planera för din glass också och frysa in normalmogna bananer.

bananglass

Färga och smaksätt din Nice cream på naturligt sätt

Jag gillar att både smaksätta och färga min Nice cream på olika sätt. Du kan använda Pink Pitaya pulver som kommer från drakfrukt som jag gjort ovan eller Blå spirulina som är helt smaklös och ger en härlig blå färg som konstigt nog alltså är helt naturlig. Blandar du dem får du en lila glass.

 

bananglass

Blå nice cream med kokos och mango

Supergod glass med mangosmak och fantastisk blå färg. Blå spirulina har en helt magisk djupblå färg. Spirulinan är smakfri och perfekt att färgsätta drycker, smoothies och glass med. Det räcker med väldigt lite pulver för att få massor av blå färg, på helt naturlig väg alltså. Och dessutom nyttigt! Här hittar du receptet och kan läsa mer om blå spirulina.

kollagenglass

Kollagenglass med kokos, körsbär och kollagen

Alltså, kan det bli bättre än så här? En supergod glass med körsbär som boostar din hud och har anti age effekt! Gott och nyttigt utan för många kalorier och med kollagenpulver som alltså är toppen för hud, hår och leder. En riktig skönhetsglass som passar bra att äta när som helst. Med kollagenpulver i glassen har du skapat riktigt super food. Läs mer och se receptet här.

Banana Nice Cream med choklad och kokos.

Du kan även frysa in din Nice cream som glasspinnar om du inte väljer att äta upp den på en gång. Funkar faktiskt riktigt bra och du kan ha glassarna klara i frysen. Här med choklad och kokossmak och dessutom krispiga kakaonibs. Här är receptet.

Nice cream

Nice cream med Hallon & Lakrits – Recept på nyttig glass

En variant på Nice cream med extra mycket hallon och dessutom lakritspulver. En av mina absoluta favoriter. Måste testas. Här är det enkla receptet.

Write A Comment

Close