Nice cream nyttig bananglass

Nice cream är glass gjord på frysta bananer som bas och helt utan tillsatt socker. Du kan äta den här bananglassen med gott samvete, varje dag om du vill. Den är lättlagad, supergod och går att variera med olika frukter och smaker. Det enda du behöver är en bra mixer med stark motor, så att den klarar av att göra glass av de frysta bananerna.

Blå kokos och mango Nice Cream

  • 3-4 mogna och frysta bananer i skivor
  • 1 förpackning garant kokosmjölk 250 ml (el. liknande)
  • 1 dl fryst mango
  • 1 tsk blå spirulinapulver
  • Garnering, t.ex. kokoschips, nötter, blåbär, kakaonibs, blåbärssirap

Gör så här

Skiva och frys in bananerna. Använd 3-4 bananer beroende på storlek och vilken konsistens du vill ha på glassen, fler bananer ger fastare konsistens. Lägg de frysta bananerna, fryst mango i tärningar (finns i färdig förpackning) kokosmjölk och spirulinapulver i en mixer med bra kapacitet. Kör på och pulsera samt rör runt lite tills du fått en glassliknande konsistens. Lägg omedelbart upp i fina skålar, garnera och njut!

Glassen smälter väldigt fort så det gäller att vara lite snabb. Garnera med bär, nötter etc som du gillar. Jag tog kokosflakes, kakaonibs och blåbär.

Varför har inte Blå Spirulina funnits i Sverige?

I Sverige kollar och godkänner Livsmedelsverket alla nya livsmedel, och det kan ta tid. Blå spirulina har klassats som ett nytt livsmedel, men nu finns det alltså äntligen att köpa i Sverige. Minns du den förbjudna chiapuddingen? Det var samma sak med den och jag skrev ett inlägg om det  i ”Förbud mot försäljning av chiapudding”

Blå Spirulina

Har en helt magisk djupblå färg. Spirulinan är smakfri och perfekt att färgsätta drycker, smoothies och glass med. Det räcker med väldigt lite pulver för att få massor av blå färg, på helt naturlig väg alltså. Och dessutom nyttigt! Jag har gjort en ingefärsshot med blå spirulina som har en helt magisk färg!

Här kan du köpa blå spirulina

Blå Spirulina från RawFoodShop kostar 199 kr för en stor påse på Bodystore. Den är helt naturlig och innehåller 100% fycocyanin från Spirulina. Och du har alltid fri frakt på Bodystore.

Fykocyanin en kraftfull antioxidant

Fykocyanin är en kraftfull antioxidant med antiinflammatoriska egenskaper som rensar kroppen från gifter och kan förebygga cellskador och problem med lederna. Toppen i kombination med ingefära alltså, som också är en antioxidant med antiinflammatoriska egenskaper. För bästa resultat se till att få i dig ingefära varje dag.

Vad är skillnaden mellan blå spirulina och vanlig grön spirulina?

Vanlig grön spirulina känner många till, men vad är skillnaden mellan blå spirulina och den vanliga gröna egentligen. Blå spirulina extraheras från den vanliga spirulinan och är alltså fycocyanin som är ett pigment och en antioxidant. Det är alltså det enda blå spirulina innehåller. Den vanliga gröna spirulinan innehåller förutom fycocyanin även massor av protein, vitaminer, mangan och järn bl.a.

Write A Comment

Close