Ceasarsallad med kyckling, bacon och parmesan - Träning 40+

En bra tillagad Ceasarsallad är bland det godaste man kan äta tycker jag. Det här kanske inte är en av de nyttigaste salladerna men som sagt definitivt en av de godaste. Dessutom är den enkel att fixa till och det går ganska snabbt.

ceasarsalladDet är dressingen som gör hela salladen så fuska inte med den. Jag tycker den här snabbvarianten i mitt recept är riktigt god men vill och kan du så ersätter du den köpta färdiga majonnäsen i receptet med en egen hemmagjord majonnäs, då blir salladen ännu lite godare.

ceasarsallad

Ceasarsallad

  • 1 1/2  – 2 huvud Cosmopolitan sallad (en blandning av isbergssallad och romansallad) eller 3 huvuden romansallad
  • 1 hel grillad kyckling
  • 4 skivor formfranska eller annat bröd
  • Olivolja
  • 1 pkt bacon
  • 1 ask parmesanflarn

Dressing

  • 1 ask sardeller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 äggula
  • ca 1 – 1,5 dl färdig majonnäs

Gör så här:

Börja med dressingen. Hacka vitlöksklyftorna fint och lägg dem i en skål, hacka sardellerna fint och lägg i, tillsätt äggula och majonnäs. Blanda.

Skär brödet i bitar och stek i olivolja på hög värme till krutonger, passa noga och vänd dem hela tiden så de får fin färg men inte bränns. Klipp baconet i bitar och knaperstek det, låt det rinna av på hushållspapper. Dela kycklingen i mindre bitar.

Strimla salladen grovt och lägg i en stor skål eller på ett stort fat, klicka över dressingen och blanda runt. Blanda ner kycklingen. Toppa med krutongerna, parmesan flarn och det knaperstekta baconet.

ceasarsalladObs! Det är ganska bra sting i den här salladen, vill du ha den lite mildare tar du 1 vitlöksklyfta istället för två och minskar eventuellt även ner på mängden sardeller.

Write A Comment

Close