manukahonungVad är Manukahonung?

Har du hört talas om Manukahonung? Det är en väldigt speciell honung som kommer från Nya Zeeland och har en lite speciell kryddig smak av mint, och är väldigt god. Den stärker ditt immunförsvar och har antibakteriella egenskaper, en riktig dunderhonung  som gör dig stark alltså.

manukahonung

Manuka träd

Honungen kommer från den nektar som bina samlar från Manuka träden som nästan bara växer på Nya Zeeland. Maorierna har använt denna speciella honung för dess läkande egenskaper sen långt tillbaka.

manukahonung

Hur använder man Manukahonung?

Manukahonung har antibakteriella egenskaper och kan användas både utvärtes och invärtes. Honungen stärker kroppens immunförsvar, läker sår, motverkar ärrbildning, lindrar brännskador och akne samt är mer effektiv än antibiotika vid infektioner som till exempel halsfluss. Honungen har visat sig kunna skydda mot omkring 80 olika sorters bakterier och ingår redan i ett stort antal mediciner för sårläkning,

manukahonung

manukahonung

Verksam mot multiresistenta bakterier?

Studier har visat att honungen verkar antibakteriellt, antiseptiskt, och att den även innehåller antioxidanter. Manukahonung har stor effekt på streptokocker och det det görs superintressant forskning på honungens effekt på multiresistenta bakterier.

manukahonung

Vad är UMF?

UMF är en klassificering av honungen. UMF står för ”Unique Manuka factor”, och är den märkning som är mest internationellt erkänd. Ju högre värden desto större är honungens antibakteriella effekt.

manukahonung

Se upp för bluffprodukter

Det finns flertalet plagiat på marknaden av den exklusiva honungen, se upp för dem. Läs mer här och handla din Manukahonung hos seriösa återförsäljare. Jag använder Manuka Honey UMF 10+ från Bodystore

manukahonung

manukahonungUpphetta inte honung

Jag använder ofta honung i thé men det man ska tänka på då är att ”nyttigheterna” i honung förstörs när den upphettas över ca 40 Grader. Har du köpt dyr Manukahonung så använd den inte i ditt thé. Du använder den självklart i  min RAW Ingefärs shot som tillagas helt utan upphettning. Du kan ha den i smoothies, till proteinpannkaka, På fröknäcke eller kex till ost. Honungen är fast i konsistensen.

manukahonung

Write A Comment

Close