lejonagendan

Sommarläsningen som stärker din kropp och själ

Lejonagendan och Food pharmacy är två böcker som just nu ligger på min byrå och väntar på att läsas. Under semestern läser jag alltid minst ett par böcker, gärna lite mer lättsam läsning som deckare och romaner, och Kepler och Camilla Läckbergs senaste är redan avklarade. Men en och annan faktabok ligger också oftast i bokhögen och väntar på att bli läst.

Om mentala förmågor, tarmflora och antiinflamatorisk mat

När jag läser böcker kan jag ha svårt att släppa dem, sträckläser och blir lite lätt introvert tills boken är utläst, det är anledningen till att semestern är primetime för mig när det gäller bokläsning. De här böckerna kommer jag att läsa under min lediga tid i sommar och jag rekommenderar dem varmt.

lejonagendan

Lejonagendan av Cecilia Duberg

Lejonagendan ligger just nu 1:a på Adlibris topplista över managementböcker (företagsledning: ledarskap & motivation), en plats boken gick spikrakt upp på när den gavs ut i april och sedan dess har behållit. HÄR hittar du topplistan.

Att växa av utmaningar

Den här boken vänder sig till dig som är intresserad av framgång, mental träning och ett helt liv. Med sina erfarenheter av att arbeta med artister, idrottsstjärnor och ledare från näringslivet hjälper Cecilia oss att förstå hur vi fungerar och hur vi kan växa av utmaningar istället för att bli överkörda av dem. Hur vi kan stärka våra mentala förmågor och bli riktiga lionminds.

lejonagendanLägg din energi på rätt saker

Lejonagendan beskriver 8 mentala förmågor och föreslår att framgångsrikt ledarskap, stark hälsa och personlig utveckling kommer från samma källa, som varken kan eller bör separeras. Varje förmåga presenteras i ett eget kapitel med tillhörande övningar. Välskrivet och lättillgängligt i en bok du sträckläser från pärm till pärm för att sedan spara och återkomma till när du behöver. En mental uppslagsbok.

lejonagendan

Kraftpositioner

Lejonagendan bjuder både på igenkänning, aha upplevelser, nya perspektiv, pepp och konkreta övningar. Själv testade jag kraftpositionen ”Segraren” från kapitel 7, på ett föredrag jag höll i våras. Om det fungerade? – Så klart det gjorde. Är du nyfiken på vilka de 8 förmågorna är. Här har du dem.

8 förmågor – 8 kapitel

  1. Sätt intentionen – ditt fokus i informationsdjungeln
  2. Slappna av – reglera det inre tempot
  3. Skapa mål och mening – energin bor i ditt ”varför”
  4. Engagera tankens kraft – din nya story
  5. Öka din emotionella intelligens – en ordlös kraft
  6. Sänk hinder – att släppa taget och öppna för nytt
  7. Stabilisera framgången och livet – sömnen, relationerna och motionen
  8. Reflektera och fira segrar – välkommen till verkligheten!

lejonagendan

Psykologen på slottet

Cecilia är en god vän till mig och jag är så imponerad av det arbete hon lagt ner på sin fantastiska bok och framförallt att hon är så grym på att förmedla sina kunskaper! Bokreleasen för Lejonagendan var så klart i Stockholm men någon vecka senare även på slottet i Örebro, där Cecilia har sin mottagning.

lejonagendan

Mer om Cecilia och Lionmind

Cecilia Duberg är legitimerad psykolog, specialiserad i hälsopsykologi, ledarskap och mental träning. Hon har arbetat med vetenskapliga metoder ur flera perspektiv: som forskarassistent, universitetslärare, terapeut, rekryterare, ledarskapscoach, teamutvecklare och mental tränare. Lejonagendan är hennes debutbok. På Cecilias webb och blogg kan du läsa mer om henne och beställa Lejonagendan.

lejonagendan

Food Pharmacy av Lina Nertby & Mia Clase

Food pharmacy är en bok med fokus på vår tarmflora och antiinflammatorisk mat. Låter väl kul, ha ha men författarna har lyckats med att skriva en lättläst och underhållande bok på just tema hälsa och tarmflora. I boken varvas recept med berättelser och fakta väl baserat på professor Stig Bengmarks mångåriga forskning av tarmfloran. Författarna har helt enkelt ”översatt” Stigs forskning till ett mer lättillgängligt forum och kryddat den med egna erfarenheter.

lejongendan

Sinnevärld och idévärld

Lina och Mia känns som två kompisar, och det är precis så den här boken är skriven. Som från ett par väninnor. Boken innehåller kunskap och många tänkvärda och bra tips och recept. Författarna är medvetna om att alla råd inte är helt enkla att följa och pratar därför om Idévärlden och sinnevärlden, där idévärlden är den ”strikta varianten” t.ex. uteslut processat kött helt ur kosten. Och i sinnevärlden begränsar vi det processade köttet till någon dag i veckan och byter ut de ”värsta” källorna. Boken är också pedagogisk uppbyggd med enkla tips, råd och fakta som är enkla att ta till sig i början för att avslutas med periodisk fasta och låga temperaturer vid tillagning av maten.

lejonagendan

lejonagendan

Grönkålschips

I Food Pharmacy berättar författarna om sin passion för grönkålschips och hur enkla de är att fixa. Har du testat? Om inte MÅSTE du göra det. Här får du mina recept på grönkålschips  –  2 olika – en variant tillagad i låg värme i ugnen och en snabbvariant i micron med parmesan och rökt paprika som är ursmaskig.

lejonagendanLäs mer om Food pharmacy på webben/bloggen där finns också boken att köpa så klart. Kram & Trevlig sommarläsning!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Write A Comment

Close