Collagen eller kollagen som det heter på svenska måste vara det närmsta ett mirakelmedel man kan komma. Jag har använt kollagen i olika former i över ett år och märker väldigt bra resultat både på mina leder och min hud.

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein och utgör minst 25% av allt protein vi har i kroppen och hela 70% av vår hud består av kollagen. Kollagen behövs för bindväven, benvävnad och brosk och är viktig för uppbyggnaden av hud, hår och naglar. När vi är unga har vi gott om kollagen men från cirka trettio års ålder börjar det brytas ner i kroppen och huden blir slappare och rynkigare. Och vi blir också ”gnissligare” i våra leder.

ashwagandha

Kollagen ett mirakelpiller på riktigt

Kan man göra något åt det, ja lite kan man faktiskt göra. T.ex. äta tillskott av kollagen som  alltså är toppen för dina leder och lindrar artros, dessutom får du på köpet finare, fylligare, spänstigare  hy, starkare hår och naglar.  Och som om inte det vore nog så kanske kollagen även kan bidra till en friskare mage……allt enligt de senaste trenderna och den senaste forskningen. Ett mirakelpiller i modern form.

Great Earths sortiment

Great Earth är ett av mina favoritmärken, de har en mycket hög kvalitet på alla sina produkter och produkterna är både säkra och effektiva. Mycket för pengarna alltså, det är nämligen skillnad på kosttillskott och kosttillskott. Deras BioCell Collagen II med hyaluronsyra är en riktig kvalitetsprodukt som fått många fina resencioner och utmärkelser.

Hyaluronsyra för extra boost

Jag gillar också Genacol, som är en toppenprodukt, men där rekomenderas en högre dos på 3 tabletter om dagen, så BioCell känns mer prisvärt och innehåller dessutom hyaluronsyra som boostar hy och leder lite extra. Hyaluronsyra finns naturligt både i huden och i brosket,  det tillverkas av kroppen men produktionen avtar med åren även här vilket leder till ökad torrhet i huden, slappare hud, fina linjer och rynkor.

Yngre hud med mindre rynkor

Några tips för din hud. För att försöka bibehålla och förbättra huden i sin struktur gäller det att minimera det som gör huden slapp och rynkig och minskar kollagenet och att boosta den genom att tillsätta kollagen. Undvik för mycket sol, rökning, stress och sämre matval som snabbmat, socker och för mycket vitt mjöl. Boosta istället huden med kollagenrik mat och kosttillskott. Och här hoppas jag såklart att även antiagekrämerna i mitt badrumsskåp kan bidra lite.

Dagliga vitaminer och kosttillskott

Förutom kollagen äter jag dagligen D-vitamin (även på sommaren men en lägre dos) Omega 3, Zink och Magnesium. Sen varierar jag lite med kosttillskott som gurkmeja, B-vitamin, E-vitamin, MSM och KSM66, efter behov och plånbok. Vet du inte riktigt vilket behov du har rekomenderar jag NSP vitamin & mineralprogram som finns för 1 månad eller 3 månader. Läs mer här.

Vitaminer och mineraler – vad behöver jag egentligen?

Jag har skrivit ett antal inlägg om olika vitaminer och mineraler. I inlägget Vitaminer och mineraler – vilka är viktigast för din hälsa  hittar du en kort sammanfattning och lite om varför det kan vara en bra idé att ta ett tillskott av vissa vitaminer och mineraler.

nsp

nsp

Write A Comment

Close