tomaterTomater skyddar mot rynkor & cancer

Ät tomater! De skyddar mot cancer och rynkor. Ny forskning visar att tomater även ökar ditt naturliga skydd mot solens UV-strålning. Bäst effekt får du om du tillagar tomaterna. Prova t.ex receptet  på pasta med tomatsås och sardeller, kapris och oliver. En av mina absoluta favoriter!

Tomater innehåller antioxidanten lykopen. Medicinska studier visar att intag av tomater ger en minskning av cancer i mag-tarmkanalen, prostatacancer samt cancer i bröst och lungor. Och det är inga jättemängder du behöver äta för att tillgodogöra dig alla de  fördelar tomaterna innehåller. Den gula gelén runt fröna i tomaterna kan hindra blodkropparna från att klibba ihop, vilket kan leda till stroke och hjärtinfarkt. Även huden mår bra av tomatbaserad mat. Forskning har visat att pro-kollagenet ökar vid intag av lykopen. Pro-kollagen hjälper huden att hålla sig elastisk och rynkfri. Tomaterna behöver inte ens vara färska, lykopen absorberas bättre av kroppen om det tillagas till t.ex sås eller ketchup.

TIPS! Du vet väl att du inte ska förvara tomater i kylskåp? De ska förvaras i rumstemperatur så smakar de bättre och behåller alla sina näringsämnen.

Källa:  Sund  Foodsun

Save

4 Comments

  1. Pingback: Tomater är superfood

  2. Pingback: Stark och snygg med superfood! | Träning 40+

Write A Comment

Close