Jag laddar inför sommaren med bara ben och det här är första gången jag vaxar mina ben på en salong, i vanliga fall så brukar jag använda rakhyvel. Jag passade också på att vaxa armhålorna och bikinilinjen när jag ändå var i farten. Jag vaxade benen första gången för fyra veckor sedan, och det här är besök nummer två.

vaxning

Naturligt vax av socker

Jag valde att vaxa mig på salong CARE i Nora där man bara jobbar med produkter från Maria Åkerberg som jag gillar och använt till och från under många år. Det är helt naturliga produkter fria från mineralolja, parabener och animaliska tillsatser. Vaxet som Cissi på CARE använder innehåller bara socker, vatten och citronsyra, vilket irriterar huden minimalt och dessutom är lätt att tvätta bort från kläderna om det skulle komma vaxrester på dem.

vaxning

Gör det ont

Ja ganska. Jag rekommenderar dig att ta en värktablett innan behandlingen, det hjälper lite grann. Benen gjorde inte så farligt ont, ondast gjorde nog att ta bort lite hår från tårna. Armhålorna gjorde ondare än jag trodde, och yes, bikinilinjen kändes.

Hur länge håller en vaxning

Mitt nästa besök är om sex veckor, det behövs ca 3-4 behandlingar för att uppnå ett varaktigt resultat, håret växer i olika cykler så du får inte med allt hår vid en enda vaxning. Vid vaxning dras hårstrået ut från roten och benen håller sig släta i 4-6 veckor. Efter det rekommenderar Cissi användning av epilator mellan vaxningarna, och absolut inte rakning. Jag har ingen epilator men får nog köpa en, tar gärna emot tips på bra sådan. Det ska tydligen göra rejält ont…

vaxning

Före vaxning

Första gången du vaxar bör hårstråna vara minst 5 mm långa, gärna längre. Försök att stå ut så länge du kan så får du med fler hår och resultatet håller också längre. Innan vaxningen så ska man duscha och peela huden och sen inte smörja in den efteråt. Detta för att vaxet ska fästa så bra som möjligt. Peeling hjälper också till att lyfta upp hårstrån som ligger precis under huden, du kan se dem men inte känna dem. Bra att få med dem för ett hållbart resultat, de kan vara ganska långa när de sen tittar upp. Om du undrar vad jag har på armen på bilden ovan så är det ett axellås/mitella efter min axeloperation.

vaxning

Nöjd med resultatet

Jag var lite tveksam till om det skulle funka med vaxning, jag är mörkhårig och har ganska mycket och grova hårstrån. Har testat att vaxa själv med remsor köpta i mataffären, det funkade inte. Jag använde typ två paket och drog och drog men bara ca en tredjedel av håren följde med, så det var bara att ta fram hyveln efteråt.

Efter första vaxningen bildades små sårskorpor när håret började växa ut igen och jag blev helt rödprickig under ett par dagar. De försvann sen med hjälp av lite peeling. Precis efter vaxningen nummer två var benen röda och prickiga men det la sig på några timmar. Jag kommer fortsätta vaxa benen och armhålorna, bikinilinjen tror jag däremot att jag kommer att använda rakhyveln till. (Jag har betalat mina behandlingar själv).

Write A Comment

Close