Jag har testat Palinas Magic CC Cream, en CC Cream är en ”alltiettprodukt” en uppdaterad version av BB Cream som i sin tur är en uppdaterad version av färgad dagkräm. CC står för Color Correct och krämen har en hög täckningsgrad som ger en jämn och fin hudton samtidigt som den vårdar och återfuktar huden, den innehåller dessutom solskydd. Du applicerar alltså CC Cream direkt efter rengöringen, eventuellt med serum först, jag använder inte någon fukt- eller dagkräm under CC Cream.

magic cc creamApplicera med fingrarna eller borste

Jag testade att applicerade krämen med fingrarna direkt efter dusch, vilket gav ett jämt och snyggt resultat. Krämen känns ganska tjock när man applicerar den, nästan som en foundation. Den ger ett täckande resultat men jag känner mig ändå inte särskilt sminkad, och jag tycker att jag behöver den högre täckningsgraden för att se snygg ut. Man får vara ganska snabb när man applicerar produkten eftersom den går in i huden rätt snabbt.

magic cc creamProdukter utan mineralolja

Jag testade också att applicera CC Cream med en foundationborste (från Idun) och fick ett supersnyggt resultat, med ett lite tunnare lager än när jag applicerade med fingrarna. CC Cream funkar alltså både med ett tunt lager som är halvtäckande eller genom att ta mer av produkten som då mer liknar en foundation. Det bästa är att jag inte alls känner mig sminkad och att krämen inte färgar av sig. Alla Palinas produkter är högpigmenterade och fria från mineraloljor mm. Mineralsmink har funnits i många år och produktutvecklingen fortsätter, grejen med mineralsmink är att produkterna t.o.m. ska vara bättre för huden att använda än att vara osminkad.

magic cc creamMagic CC Cream

Jag testade färgen Miami som är ganska mörk och har en neutral ton, som varken drar åt rosa eller gult. Den passar mig bra nu när jag är lite solbränd. Krämen har förövrigt SPF 20. Produkten går snabbt att applicera och resultatet blir jämnt och snyggt och håller hela dagen. Jag är lite blank i pannan på kvällen men är verkligen nöjd med helhetsresultatet. Det här är en superbra produkt som även får ett stort plus för pumpen som gör produkten hygienisk och ger en lagom mängd kräm.

magic cc creamMin yngsta dotter fick prova CC Creamen. Hon gjorde en spray tan för några dagar sedan vilket blev supersnyggt men nu ser hon ganska flammig ut i ansiktet. Hon applicerade med borste och resultatet blev jättesnyggt, hon kommenterade också med att hon inte kände sig så sminkad.

Jag testar Palinas produkter

Jag fick ett pressutskick från Palina med ett antal av deras produkter bl.a. Magic CC Cream, jag använder uteslutande bara produkter utan mineralolja och konstiga tillsatser och har länge varit nyfiken på just Palinas produkter och har nu alltså fått möjlighet att testa några av dem, jättespännande! Jag återkommer med kommentarer om de övriga produkterna när jag provat dem.

magic cc creamOm Palina

Palina är ett svenskt märke grundat av Lina Ivarsson med bas i Örebro och med tillverkning i Italien. Palinas produkter håller mycket hög kvalitet och man ställer höga krav både på produkterna och tillverkningen. Palinas makeup är skonsam och låter huden andas, produkterna är helt fria från mineraloljor, alkohol, och tilltäppande- och irriterande ingredienser. Produkterna är dessutom berikade med återfuktande, lugnande och antiinflammatoriska ingredienser. Läs gärna mer om företaget och produkterna på Palinas hemsida www.palina.se där du även hittar en webbshop.

Läs mer om mineralsmink

Här hittar du mina tidigare inlägg om mineralsmink och test av mineralfoundation m.m:

Mineralfoundation Idun VS Bare Minerals

Bare minerals – smink och träning

Jag testar Lily Lolo

Write A Comment

Close