bareminerals

Smink och träning…?

Om man vill ha smink på sig när man tränar så rekommenderar jag mineralsmink som inte innehåller tillsatser som konserveringsmedel, mineraloljor, eller parfym och som låter huden andas.

Jag gillar Bare minerals och särskilt deras foundation. Mineralsmink tycker jag gör att jag inte känner mig lika sminkad som med vanlig flytande foundation. Resultatet blir också mer naturligt och ”osminkat”. Är man ute efter en naturlig look som inte ser sminkad ut, tycker jag man ska prova Bare minerals (Eller annat märke som har mineralsmink.)

Foundationen består av ett puder som blir till foundation när det appliceras på huden. Det är inte helt lätt att få till ett snyggt resultat på en gång utan det kräver lite övning. Bare Minerals kallar det för ”swirl, tap and buff” Du använder en sk. Kabukiborste som du doppar i foundationpudret, slår av överflödet och buffar in i huden med cirklande rörelser. Upprepa tills du applicerat foundation över hela ansiktet. Det är lite knepigt för du ser inte resultatet förrän efter ett par minuter när pudret smält in i huden.

Även ögonskuggorna är jättebra, Precis som rouget och solpudret. Puder använder jag ibland för att maken ska hålla en hel dag (och kväll) Färgerna ser galet starka ut i burken men blir snygga och naturliga när de kommer på huden. Ögonskuggorna är mycket lätta att applicera även för mig som är ganska ovan vid att lägga flera nyanser på ögat.

Vad är så speciellt med Mineral makeup? Sminket är baserat på 100% naturliga mineraler som tom sägs vårda din hud! De kan användas av på alla hudtyper, även känslig och oren hud. Den enda nackdelen med Bare minerals är väl priset som är ganska högt. Men det går att beställa via Internet från England, jag har provat ”Beuty bay” som funkade bra. Varorna levererades efter 1 vecka och priset var under hälften av vad varorna kostar i Sverige. Här finns också en del produkter som inte går att hitta i Sverige.

Bare minerals borstar är jättebra men vill man ha ett budget alternativ kan jag rekommendera Kicks borstar. Jag gillar särskilt deras kabuki borste för 145:- som är ett superfynd. Jag använder nyansen ”Light” som passar mig bra. På sommaren går jag upp ett steg till ”Golden medium”.

Write A Comment

Close