lilylolo

Lily Lolo Mineral kosmetik

Jag har testat Lily Lolos mineralsmink, deras foundation, rouge och läppglans. Och… fått en ny favorit. Jag har tidigare skrivit om att jag helst använder mineralsmink, och då Bare Mineral, därför att jag känner mig snygg men ”osminkad” med mineralsmink och därför att det inte finns några konstiga tillsatser i mineralsmink som täpper till porerna utan bara naturliga ingredienser.

Lily Lolo är ett nytt engelskt märke som inte innehåller skadliga eller onödiga kemikalier och som inte är testat på djur. Märket är skapat av Vikki Khan och namngett efter hennes två systrar Lisa och Lorraine. Eftersom jag brukar använda Bare Minerals så har jag såklart jämfört produkterna. Lily Lolo är en kanonbra foundation och mycket prisvärd! En burk foundation på 10 g kostar 250:- hos Apoteksgruppen, medan en burk foundation från Bare Minerals på 6 g kostar 495:- på Kicks. Nästan det dubbla alltså…

Jag testade foundation i färgen ”In the buff” en jättefin färg som tydligen är en storsäljare. Den passar mig mycket bra, men blir kanske lite lite för mörk när jag är som blekast, det vill säga just nu. Men jag tror det är en färg som funkar till de flesta. Det enda jag saknar är lysterpartiklar som det är i IDs orginalfoundation, men det är ju en smaksak. Jag använder både och..

Jag är också helnöjd med den stora Kabukiborsten från Lily Lolo. Först tyckte jag att den var alldeles för stor, och att den därför skulle vara svår att använda. Men efter lite övning känns det bara som att jag borstar runt lite med den och som genom magi ser jag naturligt fräsch ut. Borsten är gjord av syntetiskt hår och kostar 250:- vilket även det är ganska billigt.

Du kommer väl ihåg att rengöra dina borstar… jag gör rent mina ca. varannan vecka, och använder lite tvål eller schampoo. Sen torkar jag borstarna liggande så att det inte kommer in vatten i fästet där borsten är limmad.

Jag köpte också rouge i färgen ”Candy girl” och läppglans i färgen ”Whisper” (150:-). Jag tycker att rouget är fint men lite väl ljust och glittrande, så jag använder det som highlighter högst upp på kindbenen och ett lite mörkare rouge under. Läppglansen ger ingen direkt färg men känns skönt på läpparna och smakar mumsig choklad.

Jag har inte testat, men det går att beställa prover på foundation, puder och bronzer direkt från Lily Lolo. Läs mitt tidigare inlägg om mineralsmink

Write A Comment

Close