Test av Mineralfoundation

jag använder helst mineralfoundation i puderform som t.ex. bareminerals och har testat ett par olika märken genom åren. Grejen med mineralfoundation och mineralsmink är att produkterna endast innehåller rena mineraler, vårdande ingredienser, som t.om är bra för huden och som inte täpper till porerna. Det innehåller inga tillsatser som parabener, parfym och mineralolja. OBS! förväxla inte mineralsmink – som är bra för huden, med mineralolja – som framställs av råolja och täpper till huden. Jag tycker att jag känner mig fräschare och mer osminkad med mineralsmink, trots att det ger en bra täckning. Jag tycker också att det finns många bra nyanser att välja mellan.

Idun mineralfoundation

Idun mineralfoundation

Idun är ett ganska nytt svenskt märke och jag har testat deras puderfoundation som jag tycker är riktigt bra, framförallt är priset bra. Ca hälften av vad t.ex. bareMinerals kostar. Nu har både Idun och bareMinerals kommit med nya produkter, flytande mineralfoundations och jag har testat Iduns variant som heter Norrsken. Idun hittar du framförallt på apotek, flytande mineralfoundation 299:- och borste 199:-. Nackdelen med puderfoundations, upplever jag, är att de inte bara hamnar i ansiktet utan också i badrummet, på golvet etc. Pudret flyger runt och skräpar ner helt enkelt..

bareminerals

Jag gillar Iduns flytande mineralfoundation och jag toppgillar märkets borste som jag också köpte, den är mjuk och skön och precis lagom stor. Jag valde färgen Freja som jag nu tyvärr inser är något för ljus för mig. Till förra sommaren köpte jag färgen Svea i puderform och den var perfekt då när jag var solbränd. Färgerna är alltså de samma oavsett om man väljer puder eller flytande foundation.

idun bareminerals färgkarta

bareMinerals

Min favorit är och förblir ändå bareMinerals puderfoundation. Jag har hittat en nyans som heter Medium beige och som passar min hudton perfekt. Det är ju inte helt lätt det här med att hitta rätt nyans, och du behöver en vinter- och en sommarfoundation som dessutom kan blandas till önskad nyans. Jag gillar också bareMinerals ”solpuder” i färgen ”warmth” som är otroligt dryg och ger en jättefin färg och skulptering av ansiktet.

Länkar

Läs mer i mitt inlägg: bareMinerals, Smink och träning…?

Läs mer om mineralolja, Sanna Ehdin vet mycket om hudvård och varför mineralolja inte är bra.

bareMinerals: www.bareminerals.se

Idun: www.idunminerals.com

Inlägget är inte sponsrat. Jag har själv köpt alla produkter som jag testat.

Write A Comment

Close