pokemon goVad är Pokemon Go?

Har du sett människor som irrar runt med blicken i sina telefoner, tvärstannar och beter sig lite märkligt? Troligen spelar de Pokemon GO. Pokemon GO släpptes för ca 1 vecka sedan och är ett spel som du spelar med din mobil fast i det fysiska livet. Appen använder mobilens GPS och kamera. Det är lätt att komma igång och spelet är lätt lära sig. Pokemon GO är gratis men det finns en köpfunktion i appen för att köpa tillbehör mm. om man vill.

pokemon go

Pokemon

Pokemon är små monster. Min äldsta dotter som idag är 22 år lekte med Pokemon när hon var liten, det fanns kort, filmer, mjukisdjur mm. Hon tillhör den generation som idag tycker Pokemon GO är kul pga igenkänningsfaktorn. Men igenkänningsfaktorn finns också hos min generation som alltså är föräldrar till de barn som gillade Pokemon, vi har ju också koll på Pikachu och gänget.

pokemon go

Så här fungerar Pokemon Go

Du ser din skapade avatar (avbild) på skärmen på en karta som bygger på telefonens inbyggda kartsystem (tror jag). Det är alltså en korrekt återgivning av miljön runt omkring dig du ser och befinner dig i. Nu måste du röra på dig genom att gå för att aktivera funktionerna i spelet. När du på din promenad kommer i närheten av en Pokemon vibrerar telefonen, då ska du stanna och titta på skärmen där du då ser en Pokemon.

pokemon goTryck på figuren så går mobilens kamerafunktion igång och du ser Pokemonen stå där i ”verkligheten”. På skärmen ser du nu en Poke ball (boll) som du ska kasta på Pokemonen för att fånga den. Det finns 147 olika Pokemon och du ska försöka hitta så många som möjligt för att till slut ha en av varje. De Pokemons som du har dubbletter av kan du ”sälja till professorn” så får du ”godis” att ge de kvarvarande Pokemonerna för att de ska bli starkare eller kunna ”utvecklas” till en annan sort.

pokemon go

Träna med Pokemon Go

Dina Pokemon kan du träna på särskilda ”gym” för att de ska bli starkare och få högre CP = Combat poäng. Gymmen finns i den fysiska världen. Men det är inte bara dina Pokemons som får träning, alla Pokemonjagare får motion via spelet när de är ute och letar nya Pokemons, Gym och Poke stops. Jag har gått mer under de här tre dagarna som jag spelat Pokemon Go än vad jag skulle ha gjort annars.

pokemon goEtt Poke stop är en fysisk plats där du får tillbehör som fler Poke bollar och senare i spelet ägg som blir nya Pokemons, olika sprayer och mediciner mm. till dina Pokemons. Du ser platserna utmärkta på din karta när du är i närheten, det är platser med någon kulturell anknytning som är Poke stops.

pokemon go

Ägg ger bra träning

För att kläcka de ägg som du kan få vid ett Poke stop så måste du först lägga det i en Inkubator och sen gå 2, 5 eller 10 km, beroende på vilken typ av ägg det är. Du kan inte röra dig fortare än 25 km/h för att spelet ska fungera så det går inte att fuska och ta bilen, om du inte krypkör förstås.

pokemon go

Jag har testat Pokemon GO

Jag laddade ner spelet för tre dagar sen och har drabbats av lite ”pokemonfeber” det är ju jättekul att spela! Och jag ser människor överallt som jag nu förstår letar Pokemons. Jag vet inte hur länge jag kommer att tycka att det är kul att spela, vi får väl se…. Men just nu är det roligt och ger lite extra motion.

Spel för 40+

Pokemon GO passar alla. En färsk undersökning från Norge visar att där är 30% av de som spelar Pokemon GO över 40 år, det läser jag precis i Aftonbladet. Så ta med dig barn och eller vänner och ge er ut på Pokemon jakt.

Vill du testa?

Du laddar ner appen Pokemon GO från Appstore med din Iphone. Jag vet inte om spelet finns för android men jag förutsätter det. Sen är det bara att köra. Du anger din mailadress, namn, och födelsedatum sen väljer du kön på din avatar och därefter kläder. Sen är det bara att sätta igång och gå och samla in Pokemons. Varför inte testa? Lycka till, ha kul och rör på dig. Men se dig för och ha koll på omgivningen…..

pokemon goMera om Pokemon GO

Jag återkommer med information om spelet och hur du letar efter en specifik Pokemon, hur du tränar dina Pokemon på gym, hur du kan få dina Pokemon att ”utvecklas” och hur du tävlar mot andra, och tar över gym. Jag är just nu på Level 7 och har inte riktigt koll på allt man kan göra än, det tillkommer nämligen funktioner för varje Level/nivå som du kommer till. Men jag återkommer som sagt. Du ökar din level genom att fånga Pokemons, gå, sälja dem mm.

pokemon goSkaffa en Buddy – NYTT!!!

Här kan du läsa om den nya funktionen Buddy i Pokemon GO. Jag har valt Pichachu och han hoppade upp på min axel efter att jag gått med honom i en mil.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

1 Comment

Write A Comment

Close