Du har väl inte missat den nya funktion Buddy i Pokemon GO? Det hade jag och upptäckte den först idag. Efter den senaste uppdateringen i det populära spelet är det nu möjligt att välja en av dina Pokemon som din Buddy. Din Buddy visas bredvid din avatar på skärmen.

buddy pokemon go

Ännu mer motion med Pokemon GO

Jag gillar Pokemon GO eftersom det fått så många människor i alla åldrar att röra på sig och komma ut och gå. Spelet är dessutom väldigt roligt och blir mer och mer strategiskt desto högre nivå du når. Du kan läsa mer om Pokemon GO och hur det fungerar i inlägget Pokemon GO – Så här fungerar det.

buddy pokemon go

Så här fungerar en Buddy i Pokemon GO

När du valt och aktiverat en Pokemon som din Buddy måste du ut och gå med skärmen påslagen. Din Buddy hittar nu candy efter vägen när du går och du måste gå olika långt för att få 1 st candy beroende på vilken Pokemon du valt. De är indelade i tre olika klasser med sträckorna 1 km, 3 km och 5 km. Hela listan hittar du på Silproad som är en bra sajt, klicka på BUDDIES

buddy pokemon go

Så här väljer du en Buddy

Klicka på din avatar till vänster på skärmen, sen på den runda ringen med tre sträck till höger. Välj sen ”Buddy” och välj en valfri Pokemon som blir din Buddy. Du kan byta när du vill men då följer inte sträckan du gått med, så tänk igenom noga innan du väljer.

buddy pokemon go

Vilken Buddy är smartast att välja?

Välj antingen en Pokemon som du bara saknar några candy till för att kunna utveckla, eller en som kräver många candy och är sällsynt. Du kan också välja en av dina ”bästa” för att få candy så du kan köra ”power up” på den och göra den starkare. Men välj inte en som redan har nått sin maxnivå, det är ingen idé liksom. Även om den är cool.

buddy pokemon go

Pikachu och Dragonair

Jag valde Pikachu för jag vill testa ett rykte som säger att Pikachu hoppar upp på axeln efter att du gått med honom i 1 mil. Jag behöver också lite mer godis för att utveckla Pikachu. När jag gjort det kommer jag att välja min Dragonair som Buddy eftersom det krävs 100 candy för att utveckla den till en Dragonite. Men jag tjänar 1 candy per kilometer med Pikachu och 1 candy var femte kilometer med Dragonair så det är bara att snöra på sig träningsskorna och börja gå.

Save

Save

Save

Write A Comment

Close