Så här gjordes reportaget till Topphälsa!

Vill du veta hur det gick till när jag gjorde reportaget om mina ingefärsshots till Topphälsa? Häng med behind the scenes…. Det ligger ganska mycket jobb bakom ett längre inlägg som det här på två uppslag. Och även ett ”vanligt” blogginlägg i många fall. Bilderna är tagna i juli och var med i Topphälsas oktober nummer förra året. Reportaget handlar om mina fem olika ingefärsshots och jag ville ha bilder med samtliga fem shots på samma bild. Därför var jag naturligtvis tvungen att också laga de fem olika shotsen inför fotograferingen!

Jag skapar först en helt ny ingefärsshot….

Alltså först åka till affären och handla alla ingredienser… eller vänta nu. Jag hade ju lovat Topphälsa att ta fram ett helt nytt recept  för just dem. Så jag måste ju först testa lite olika varianter för att se om det blir bra. Naturligtvis hade jag inte lovat detta om jag inte hade haft en grundidé och det hade jag. En rosa (Topphälsas färg) shot med rödbeta.

ingefärsshots

Jag gör fem olika ingefärsshots efter fem olika recept

Det är alltså det här som ska lagas. Två olika ingefärsshot med citron och honung. Den ena upphettas till max 60 grader och den andra är raw food, dvs inte upphettad alls. Sen är det tre varianter med olika smaksättning. En grön shot med lime och mynta ”Summer edition”, en gul med gurkmeja och svartpeppar och den nya med rödbeta. Den ceriserosa med rödbeta är som sagt helt ny och tillägnas Topphälsa. Den ger extra girl power!! Rödbeta har superkrafter som ökar din fysiska prestation ytterligare.

topphälsa

Nyopererad – men fixar fotodag med enbensutfall

Så efter provlagning av ingefärsshot med rödbeta är det dags att fixa övriga shots. Sen ska det fotograferas. I juli när de här bilderna är tagna är jag ganska nyopererad i min höft (1 månad), där jag alltså numera har en protes. (Artros – läs mer här…) Det innebar att jag absolut inte fick böja höften i mer än 90 grader. Hur lätt är det att fota saker nere på marken då??? Jag vet inte hur många enbensutfall jag gjorde under den här fotodagen men jag hade en grym träningsvärk i höger skinka (ej opade benet) i alla fall. Ha ha.

topphälsa

100 bilder, bära saker med kryckor och skaka shots…

Jag kunde bara gå med en krycka  och fick gå hur många vändor som helst för att få med mig shots och citroner mm. ner till bryggan där jag fotat en del av bilderna.  Och så var jag tungen att skaka shotsen  inför varje bildsession eftersom de annars separerar sig och inte blir så snygga på bild… Jag tog en bra bit över hundra bilder.

topphälsa topphälsa

Skriva texter och städa…

Förutom att laga shots och fota så ska det bildredigeras, skrivas text och recept som underlag till reportaget, den texten hittar du i sin helhet i inlägget ”Varför är ingefära så nyttigt?” och alla recepten finns här! ”5 goda ingefärsshot som gör dig pigg och frisk!” Sen så ska man diska och städa efteråt också…. En bonus var ju att jag hade massor av goda shots att bjuda på under en tid! Som sagt en hel del jobb men väldigt, väldigt roligt när resultatet blev så bra! Hörde jag skål?

Write A Comment

Close