Städa ditt hem med miljövänliga och naturliga rengöringsprodukter

Städa är väl inte jättekul även om resultatet är skönt. Jag har börjat tänka mer och mer på det här med rengöringsmedel och hur de påverkar oss människor och våra kroppar, vår hälsa och vår miljö. Många rengöringsmedel innehåller kemikalier och starkt allergiframkallande ämnen som är rent skadliga både för människor, djur och natur. Men… det får inte bli för krångligt ”att göra rätt” eller för dyrt. När jag hittade Lilly´s färdiga städkit med ekologiska växtbaserade produkter kände jag att det här är på min nivå. Nu städar jag med rent samvete…

detoxa ditt hem

Detoxa ditt hem

Seven Wonders Städkit från Lilly’s Eco Clean är ett städkit med 7 olika produkter. Alltså allt du behöver för att städa ditt hem på ett naturvänligt och effektivt sätt! Produkterna är helt fria från kemikalier och innehåller bara naturliga ingredienser som t.ex. citronolja, kamomill och aloe vera. De är mycket dryga och tar bort smuts och bakterier men är snälla mot vår natur. Produkterna är baserade på växtbaserade tensider med doft av naturliga essentiella oljor. Jag känner mig ”jätteduktig” när jag använder de här produkterna. Ett enkelt sätt att göra lite skillnad.

Seven Wonders ekologiska Städpaket

Du kan köpa de här 7 produkterna i ett kit dvs. Seven Wonders städpaket för endast 405 kr hos Bodystore. Men du kan också köpa produkterna styckvis om du vill. Se nedan vad paketet innehåller och läs mer om varje produkt. De är helt fantastiska.

detoxa ditt hem

Det här innehåller ett städpaket

Flytande tvättmedel med aloe vera, apelsinblomma och kamomill

Ett koncentrerat flytande tvättmedel som räcker till ca 28 tvättar. Perfekt även för handtvätt av känsliga plagg som siden, kashmir och ylle. Innehåller inga färgämnen, ingen syntetisk parfym eller doft, inga enzymer, inga optiska vitmedel, inga blekmedel, inga fosfater och inga lättflyktiga organiska föroreningar. 1 liter tvättmedel kostar 109 kr.

detoxa ditt hem

detoxa ditt hem

Sköljmedel med apelsinblomma och kamomill

Ett mycket drygt sköljmedel som är rapsbaserat. Jag använder bara sköljmedel till handdukar, lakan och ibland till mina kashmirtröjor. Det här är ett jättebra alternativ till traditionella sköljmedel som det pratats mycket om ur hälso- och miljöperspektiv. Det som gör kläderna mjuka i traditionella sköljmedel är en form av plast som binder upp fukt vilket betyder att vi går omkring med fuktiga kläder. Dessutom förstörs fibrerna i kläderna och ibland innehåller sköljmedel kemikalien ftalater som anses vara hormonstörande och framkalla allergier, hudirritationer och eksem. Använd alltså ett naturligt alternativ som detta om du vill ha sköljmedel. 750 ml räcker till 21 tvättar och kostar 55 kronor.

detoxa ditt hem

Flytande diskmedel med citronolja

Flytande diskmedel som innehåller aloe vera som gör dina händer mjuka och doftar friskt av naturlig citronolja. Innehåller bara växtbaserade ingredienser. En flaska på 500 ml kostar 39 kr.

detoxa ditt hem

Allrengöringsspray med citrusolja

En favorit! Bara spraya och torka…. Funkar överallt. I köket, badrummet, bord. Allrengöringssprayen är baserad på vinäger. Man kan ju blanda till något liknande själv om man har tid och lust men jag föredrar att köpa färdigt. En flaska på 500 ml kostar 47 kr. Finns även med eukalyptusolja.

detoxa ditt hem

Avfettningsmedel med citrongräsolja

Den här effektiva men naturliga sprayen använder du på feta ytor som ugn, spishäll, mikrovågsugn och på kakel, dusch och badkar. Även den här sprayen är vinägerbaserad. Spraya och torka eller om det är väldigt smutsigt, spraya vänta ca 10 minuter och torka sen. Ingår i paketet Seven Wonders men finns inte att köpa separat.

detoxa ditt hem

Toalettrengöring med Tea treeolja

Även toalettrengöringen är baserad på vinäger. Tea treeolja funkar som en naturlig luftfräschare och har även rengörande och antibakteriella effekter. 750 ml kostar 52 kr.

detoxa ditt hem

Golvrengöring med apelsinblomma

Vinägerbas även i golvrengöringsmedlet. Vinägern rengör och apelsinoljan polerar lätt samt ger lite doft och gör moppandet roligare. En flaska på 750 ml kostar 51 kr.

detoxa ditt hem

Om Lilly´s Eco clean

Lilly´s Eco Clean baserar sig på Lillys erfarenheter som städare och hur hon var tvungen att hitta nya alternativ till de traditionella rengöringsmedlen. Hon skapade en egen serie rengöringsprodukter av ingredienser hon hittade i sitt eget hem, såsom vinäger, baksoda, essentiella oljor samt växtbaserade tvålar. Lilly’s produkter fungerade bra – till och med bättre än rengöringsmedlen hon tidigare hade använt – och plötsligt började hennes kunder fråga vad hon använde för rengöringsmedel. De ville köpa hem dessa och plötsligt hade Lilly’s Eco Clean fötts som varumärke.

Bara snälla ingredienser

De vägledande grundprinciperna för varumärket är tryggt & snällt, effektivitet och goda värderingar. Bland annat används endast snälla ingredienser med aktiva tensider (växtbaserade; kokosnötter, palm, vete) som rengör ditt hem på ett effektivt men skonsamt sätt (99,9% av rengöringsmedlen är antibakteriella). Dessutom är Lilly’s Eco Clean måna om miljöns välmående, vilket är orsaken till att produkterna är dryga, koncentrerade och även har smarta påfyllnadsalternativ. Detoxa ditt hem med Lilly’s Eco Clean och få ett hälsosammare hem!

detoxa ditt hem

Write A Comment

Close