comfydence

Träningsinkontinens

Jag har tidigare berättat om mina problem med träningsinkontinens (ansträngningsinkontinens) i inlägget ”Hjälp jag kissar på mig” och att min bestämda åsikt är att man inte ska sluta träna på grund av problem med att hålla tätt, men självklart ska man även försöka komma till rätta med problemet. Jag använder inkontinensskydd (Teena) när jag vet att jag ska träna på ett sätt där jag kan riskera att läcka. Nu har jag för första gången testat ett par trosor med inbyggt skydd, och det funkar!

comfydence

Spontandans och läckage

Trosorna jag testat kommer från Comfydence och jag har två olika modeller med olika uppsugningsförmåga. Modellen Friday Feeling är jättefin och har ett lite mindre skydd. De här trosorna är perfekta för partyt eller festen där det kanske uppstår spontandans, eller konserten där man får feeling. (Ja, jag vet att det är pandemi nu men snaaaart…. ) Poängen är att alla som varit i den här situationen vet vad som kan hända om man har lite problem med att hålla tätt. Det känns inte så kul att ladda för fest och göra sig fin för att sen lägga in ett inkontinensskydd i trosorna utifall att. Dessutom är det svårt att få det att passa i lite mindre trosor.

De här trosorna är också helt perfekta om man är i slutet av mensen och det bara kommer lite grann. Eller i början, dvs man vet inte riktigt när mensen ska börja.

comfydence

Springa till bussen!

I vardagen kan man hamna i situationer som gör att man läcker. Hinna till bussen eller tåget är en klassiker, precis som promenaden när man blir akut kissnödig (fast man kissade innan man gick hemifrån) eller när man står där och akut kissnödig ska öppna dörren. Ni som vet ni vet…

Att träna med träningsinkontinens

Trosan i modellen Stay Lazy är lite tjockare och har också ett bättre skydd än Friday Feeling. Jag testade de här trosorna rejält med ”hopprepstestet”. Alltså jag vet att jag läcker om jag hoppar hopprep, därför undviker jag det, men nu ville jag testa uppsugningsförmågan och funktionaliteten hos de här trosorna. Jag skulle säga att de motsvarar det skydd som jag brukar använda. Trosorna suger upp och kapslar in på ett bra sätt, de känns torra mot huden.

comfydence

Fördelarna är flera!

Trosorna är snygga och du behöver inte riskera att skyddet halkar snett. De ser ut som helt vanliga trosor. Den tjockare modellen känns så klart av lite men de sitter väldigt bra och syns absolut inte under ett par träningstights t.ex. Det enda tillfället jag kan tänka mig att man kan vilja välja skydd istället för trosorna är t.ex. på ett träningsevenemang eller liknande där man håller igång under en längre tid, alltså en hel dag med massor av träning. Då kan det vara smidigare att byta skydd istället för trosor. Men det beror ju också på hur mycket man läcker såklart, trosorna pallar en hel del.

comfydence
Så här kan det se ut efter ett tufft spinningpass. Det slipper du med specialtrosor!

Skämmigt med rumpsvett…

När vi tränar hårt så svettas vi, vissa mer än andra. Och vi svettas överallt… Det är helt naturligt men vi är ändå många som undviker ljusa träningstights eftersom svett syns så mycket både på rumpan och på framsidan vid ljumskarna (se bilden ovan).

comfydence

Perfekta för spinning och cykling!

Jag är ju spinninginstruktör och testade Stay Lazy trosorna på mitt senaste pass. Resultatet… de är helt suveräna! Jag svettas väldigt mycket på de här passen och hade på mig ett par grå cykelbyxor, det syntes inte ett spår av svett på underkroppen! OCH som en bonus…. det blir lite mjukare för rumpan, som cykelbyxor med vaddering fast mycket snyggare och bekvämare.

Ansträngningsinkontinens

Ansträngningsinkontinens kallas även träningsinkontinens och uppstår när du t.ex. hoppar, eller springer, lyfter tungt eller tar i på annat sätt. Ansträngningsinkontinens kan bero på flera olika saker och kan dessutom bli värre i samband med klimakteriet. Läs mer om ansträngningsinkontinens i inlägget ”Hjälp jag kissar på mig”.

comfydence

Om Comfydence

Älskar att Comfydence ägs och drivs av två kvinnor i Sverige och att affärsidén kommer från visionen om att kvinnor ska kunna känna sig bekväma och självsäkra i sina kroppar. Varje dag. Läs mer om företaget och trosorna på Comfydence.se

Fri frakt med koden: traning40

Du får fri leverans med PostNord varubrev när du anger koden: traning40 i kassan hos Comfydence. Gäller 1 gång per kund och fram till 20210630. Köper du 3 st trosor får du dessutom alltid 10% rabatt.

Prova på garanti

Comfydence har också en ”Prova på garanti” . Du kan prova under 60 dagar och är du inte nöjd så får du pengarna tillbaka.I Gäller det första paret du köper och rekommendationen är att börjar med hög/super uppsugningsförmåga om du är osäker på vilken modell du ska välja.

Write A Comment

Close