Vuxen smak

Ett lite nyttigare alternativ till godis när sötsuget slår till. Enkelt att göra och förvaras i frysen. Det här är en fudge med vuxen smak, utan vitt socker som du gör på 5 minuter och som inte behöver koka. Basen är valnötssmör och kokosolja. Den är inte så inte så söt och en liten bit stillar sötbehovet snabbt. Perfekt att ha i frysen och ta en bit när du känner dig sugen, en liten bit räcker.

Stevia droppar

De är sötade med Stevia droppar och lite agave sirap, om du vill kan du bara ta Stevia. Stevia kommer från en växt och är helt naturligt, det innehållerr inga kalorier men det bästa är att det inte påverkar blodsockernivån. Alla ingredienser hittar du hos Bodystore, just nu med rabatt! Följ länkarna nedan.

Valnötsfudge med choklad

Gör så här

Hacka valnötterna. Lägg valnötssmöret och kokosoljan i en liten kastrull. Värm under omrörning tills det smälter, och tillsätt agavesirapen. Häll 2/3 av fudgen i en liten form med bakplåtspapper. Jag tog en mindre matlåda i glas från IKEA. Blanda ner kakao och steviadroppar i resterande fudge och häll på den. Rör lite, så du får en marmorering. Strö över de hackade valnötterna, tryck ner dem lite och ställ sen formen i frysen. När fudgen stelnat skär du den i bitar. Förvara i frysen.

Visste du det här om valnötter?

Valnötter/valnötssmör är näringsrika och innehåller massor av vitaminer, mineraler och antioxidanter. De är en bra källa till omega 3. De innehåller mycket protein, bra kolhydrater, fett och fibrer precis som alla nötter.

Att äta nötter är kopplat till en bra kärlhälsa, lägre blodtryck och mindre inflammation. Nötter är även väldigt kaloririka vilket man bör vara medveten om, MEN kroppen tar faktiskt inte upp alla kalorier från just nötter utan ca 20-40% passera bara rakt igenom så att säga.

Sallad med chevre, päron och valnötter

Gillar du valnötter så måste du testa det här urläckra receptet på en sallad med päron, valnötter och varm chevre som du serverar som förrätt eller en lite kvällsrätt. Till receptet.

Write A Comment

Close