Hur äter du dina grönsaker?

Här är ett jättegott och lättlagat recept på gröna fritters, stekta plättar som innehåller massor av grönt i form av supernyttig broccoli och gröna ärtor. Plättarna har bra proteininnehåll eftersom de innehåller både ägg och ost, och ärtor innehåller också bra med protein. Ett lätt och gott sätt att äta mer grönt alltså. Jag gjorde dubbla receptet och serverade till middag. Det är också gott med lite bacon, korv eller skinka till om man inte vill äta helvegetariskt och supernyttigt…

Gröna fritters 2 port

  • 2 st Ägg
  • 0,5 dl Vetemjöl
  • 1 dl Ost hårdost fett 28% lagrad
  • 2 dl Gröna ärter frysta
  • 200 gram fryst broccoli
  • 2 msk Olivolja
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ägg, mjöl och riven ost.
  2. Hacka broccoli och ärter grovt i en matberedare. Tina i micron om du tar grönsakerna direkt från frysen. Tillsätt hacket i äggsmeten och blanda om väl.
  3. Hetta upp en plättpanna eller stekpanna på medelvärme och stek som små plättar i olivolja.

Servera som huvudrätt, på brunchbordet eller som mättande mellanmål.

Receptet kommer från Nutrionsdata

Skriv en kommentar

Close