vegan Barskampanj på Bodystore – upp till 50% rabatt

Gillar du bars så är det läge att passa på att handla på Bodystore nu. Här finns de flesta märken och smaker på marknaden och just nu är det rabatt på alla bars, vissa med upp till halva priset, så missa inte. Gäller t.o.m. 01.07.2018

NYHET – Vegansk proteinbar!

Bodystore har just lanserat Vegan Protein Bar i två smaker: Double Chocolate Crisp och Chocolate Oat Crunch. Helt veganska bars alltså.  (Just nu 21% rabatt) Jag har testat Double chocolate crisp.

vegan

Veganer och allätare

Först vill jag berätta att jag inte är vegan utan allätare. Jag äter allt men inte alltid… Därför har jag aldrig testat någon vegan bar men däremot ett antal ”vanliga bars” mina favoriter är bl.a Swebar och Barebells,

vegan

En veganbar med ärtprotein och dadlar

Den här baren är annorlunda mot de traditionella barsen. Den är ganska liten och kompakt, en bar väger 50g. Den innehåller ärtprotein och en juiceblandning av chikoriarot, dadlar och johannesbröd. Jordnötspasta och kakao. Baren är torr och ganska smulig.

vegan

Mycket protein och fibrer passar till kaffet

Den passar bra att delas och äta som en torr småkaka till kaffet tyckte jag. Det jag gillar är att den inte är så söt som de traditionella barsen som mer är som godisbitar. Vegan Protein bar är som sagt sötad med dadlar och inte med artificiellt sötningsmedel. Den är också helt fri från gluten och innehåller mycket protein och fiber. 12,5–15 g protein och 7,5–10 g kostfiber per bar.

vegan

Bra blir bättre…..

Eftersom jag har väldigt svårt för torr mat testade jag att göra supersnabbfixade protein chokladbollar av baren. Det tog 2 minuter och de blev riktigt goda! Så här gjorde jag

vegan

Supersnabba veganska chokladbollar

 • 1 Vegan protein bar (valfri smak)
 • 1 rågad msk bra kokosolja
 • ekologiska kokosflingor

Gör så här

Smula ner baren i en bunke. Tillsätt kokosoljan och blanda till en deg. Forma bollar, jag gjorde 6 stycken små. Rulla bollarna i kokosflingor. Sätt in bollarna i kylskåpet tills de stelnat. Enjoy!

vegan

veganvegan

Kokosolja höjer näringsvärdet

Kokosolja ökar på såväl den totala kalori mängden som fetthalten. Men kokosoljan tillför också en hel del nyttigheter och gör baren SÅ mycket godare.

vegan

Om Kokosolja

Olja från kokosnötter är mycket näringsrik och hälsosam. Kokosoljan förbättrar upptaget av fettlösliga vitaminer, mineraler och aminosyror, skyddar tarmen mot virus- och bakterieangrepp och gynnar tillväxten av goda tarmbakterier. Tillför snabb och bra energi till cellerna.  Kokosoljan kan även underlätta viktminskning eftersom de medellånga fettkedjorna inte cirkulerar i blodet utan kan tas upp av levern direkt och omvandlas till energi. De lagras då inte som kroppsfett.

Info från Ehdin.com (Dr Sanna Ehdin)

Mer Veganprodukter….

Hela Bodystores vegan sortiment hittar du HÄR protein

Mer om bars, protein och träning.. Läs också..

Därförska du äta efter träning – Om protein och proteinbars

protein

2 Comments

 1. Låter spännande med vagan bars , men jag saknar exakt innehåll då det är extremt få bars som är “Rena” Gör me stadens mina egna så jag vet exakt innehåll , men ibland kan det vara bra att köpa för reserv

  Hälsningar
  Agneta
  byholmen36@gmail.com

  • admin Reply

   Hej Agneta, visst är det så… Så här står det i innehållsförteckningen: Koncentrerad juiceblandning (chikoriarot, dadlar, johannesbröd) Jordnötspasta, glutenfri havre, proteinkrisp (ärtmjöl, ärtprotein, stärkelse) ärtprotein, malda råa kakaoböner, kokosolja, kakaonibs, naturlig arom, salt.
   Hur gör du dina veganbars? Har du något bra recept som du vill dela med dig av? Hälsningar Lena

Write A Comment

Close