Hur har du det med balansen?

För några år sedan gick jag en utbildning i träning och hälsa för seniorer och lärde mig bl.a. ett enkelt balanstest som vi deltagare också fick testa. Inte så enkelt som man kunde tro…. Varför är det viktigt att ha en bra balans?

Olika muskelfibrer påverkar din kropp

Vi har två olika muskelfibrer, typ 1 som är uthålliga och typ 2 som är explosiva, när vi blir äldre minskar typ 2 vilket innebär att vi är uthålliga men långsammare det är därför det är viktigt att träna explosivt med belastning för att få resultat. Det är också bra i vardagen eftersom typ 2 används om du t.ex. håller på att ramla, halkar eller snabbt måste hoppa undan. Våga testa lite annorlunda träning. Och kom ihåg att den bästa träningen är den som blir av!

Så här gör du det enkla balanstestet!

Alla kan göra det här enkla balanstestet. Gör så här: Blunda och stå på ett ben i 1 min, räkna antal nedslag när du sätter ned foten för att hålla balansen. Byt ben och testa med det andra benet. Var det någon skillnad? Kan du förbättra ditt resultat? Använd en timer med ljud för att ha koll på tiden.

balanstestet

Träna balans och rörlighet

Du har väl inte missat passet Victourius, ett superroligt och effektivt pass där du tränar rörlighet och balans med ett kvastskaft till hjälp. Koordinerat till musik. Balans och rörlighetsträning blir inte bättre och roligare än så här! Så missa inte det här passet, du blir både starkare och smidigare. Du hittar det på min onlinekanal. (klicka på länken så får du lite mer info om paset)

Hemmaträning för endast 99 kr/mån

Det kostar endast 99 kr/mån och du får över 40 stycken filmade träningspass att välja mellan. Allt från rörlighet, kondition och styrka i pass som Powergympa, Core och Tabata t.ex. Du tränar var du vill, när du vill och hur mycket du vill! Vilka pass blir dina favoriter? Jag vågar påstå att det här är ett av de bästa och mest prisvärda online koncepten du kan hitta, så testa du också redan idag.

Så här anmäler du dig!

Du signar upp på Boon.tv/traning40 Tryck på ”JOIN” och följ instruktionerna. Ange ditt namn, mail och ett lösenord. Du betalar med kort via den säkra betallösningen Stripe.

Det är ingen bindningstid och du kan när som helst själv avsluta ditt medlemskap i din profil. 

Write A Comment

Close