vätskebalans

Har du koll på din vätskebalans?

Det är så varmt och härligt ute nu! Och du har säkert kolla på att man ska dricka ordentligt, särskilt om du tränar också i värmen. Men det kan vara svårt att hålla vätskebalansen bara genom att dricka vatten etc. Kanske rinner det du dricker bara rakt igenom…. och du känner av en lätt huvudvärk. Det beror på att vi även behöver mineraler och salter förutom vätska för att fungera. 

Vi behöver mineraler och salter

Elektrolyter är mineralämnen i kroppen som hjälper oss att bibehålla rätt vätskebalans och ph värde i kroppen. De viktigaste elektrolyterna är natrium, klor, kalcium, fosfor, magnesium och kalium. Det vanligaste vid en obalans är uttorkning, så om du tränar hårt och när det är väldigt varmt, och när du svettas mycket kan du behöva tillsätta elektrolyter.

vätskebalans

Pureness elektrolyter har inga onödiga tillsatser

Pureness elektrolyter är en vätskeersättning av hög kvalitet, ett rent pulver utan tillsatser eller fyllnadsmedel. Pulvret innehåller de viktigaste elektrolyterna, som kombinerats i rätt mängd för ett bättre upptag i kroppen. Pulvret är helt sockerfritt, och finns i smakerna Ananas, Skogsbär och Citron & Lime.

Handla med 20% rabatt hos Pureness med kod: traning40

Du får 20% RABATT på Elektrolyter och på allt annat också hos @pureness med min kod: traning40

Handla hos Pureness

vätskebalans

Bastu, SPA och alkohol

Det är inte bara när man tränar eller termometern börjar närma sig 30 grader vi behöver elektrolyter. Jag kan känna av uttorkning med törst och huvudvärk som symptom om jag badar bastu, eller är på SPA med varma bad mm. Blir det dessutom lite alkohol också så är det ett faktum. Men elektrolyterna hjälper, så bra att ha på lager i sommar.

Läs mer om Elektrolyter

Jag har tidigare skrivit ett längre inlägg om just elektrolyter där du kan läsa ännu mer ”Elektrolyter – Vad är det? och hur används det?”

Write A Comment

Close