kokosvatten

Jag har testat kokosvatten!

Kokosvatten har varit väldigt hypat ett tag, det skall återfukta bättre än vatten eftersom det innehåller viktiga salter och mineraler, och kändisar som Madonna och Rhianna ligger i framkant och gör reklam för kokosvattnet. Madonna sägs ha investerat ca 10 miljoner i märket Vita Coco från Brasilien, och säger att drycken förutom att vara nyttig och god även har en föryngrande effekt. Madonnas Vita Coco är det bäst säljande kokosvattnet i USA och England.

Kokosvatten är den vätska som finns inuti en omogen grön kokosnöt, och det har en helt perfekt balans av elektolyter och kolhydrater. Elektrolyter är mineraler som påverkar cellernas vätskebalans. De viktigaste elektrolyterna är kalium och natrium. Tillsammans reglerar de kroppens salt och vätskebalans. Runt 7 % kolhydrater är en optimal mängd för återställande av vätskebalansen och det är vad kokosvatten innehåller. Näringsvärdet är bara 20 kcal/100 ml.

Jag provade Pauluns naturella kokosvatten (finns även med mango och ananas smak) Och Jag älskar kokossmak, och jag älskar Madonna…och Rhianna..men detta vatten smakar inte kokos. Och det kan vara det äckligaste jag någonsin druckit! Ever….. usch och fy. smakar unket och gammalt diskvatten, spelar liksom ingen roll hur nyttigt det är – detta går inte att dricka. Förlåt Madonna…

Se Rhianna göra reklam för Vita coco ..  Har du testat kokosvatten? Vad tycker du?

3 Comments

 1. Jag har testat 2 olika. Vita coco var blä enligt mig men gillade coco juice (vit tetrapak med grön kokosnöt på). Den smakar väldigt olikt vita cocos som var sötsliskig och diskvattning. Cocos smakar som ett mellanting mellan citron och fläder. Är också den som jag hört bäst om.

 2. Har svarat tre gånger men bara försvinner hela tiden :(. Jag tyckte vita cocos var nasty smak sötsliskig och diskvatten på samma gång. Gillar däremot coco juice (vit tetrapak med grön nöt på). Smakar som en blandning av flädersaft och citronvatten men inte för mycket. Är den jag hört bäst om också!

 3. Jag smakade på den hos en släkting i somras.
  Tyckte familjen såg lite konstiga ut när de hällde upp stycken i ett glas till mig.
  Jag drack, jag smakade, jag sprang till diskhon, jag spottade….
  Chockad över hur ….. Det var, kul underhållning för alla dock :))

  Tack för super bra spllistor )

Write A Comment

Close