foundation

Det här med att hitta en perfekt foundation, alltså gör man någonsin det? Jag har flera mineralfoundation favoriter både flytande och i puder eller pulverform, men jag letar ändå lite hela tiden.  Efter den perfekta nyansen, den perfekta täckningen och den perfekta konsistensen.  Alla mina foundationfavoriter är fria från mineraloljor, silikoner, och parabener mm som täpper till porerna och inte tillför huden något alls. De märken jag gillar är främst Bare Minerals, Maria Åkerberg och Palina.

mineralfoundation

För en tid sedan fick jag ett pressutskick från Maria Åkerberg som bl.a. innehöll märkets helt nya Foundation Beige. En mineralfoundation som är lite ljusare i nyansen än märkets Foundation Natural och som ska passa alla hudtoner med en neutral underton. Den anpassar sig efter din hudton och är också mindre täckande än MÅs övriga foundations.

mineralfoundation

Maria Åkerberg Foundation beige

Jag gillar den här produkten, den har en jättefin nyans som passar mig bra och som jag tycker är lagom täckande, och ger en fin lyster. Lätt att applicera, jag använder gärna en foundationborste men fingrarna går lika bra. Jag använder gärna flytande foundation under vinter och vår när man är lite torrare i huden och puderbaserad resten av året. Det enda jag upplever som lite mindre bra är att jag blir lite blank i T-zonen framåt eftermiddagen.

mineralfoundation

Palina Magic CC cream

En liknande produkt är CC Cream från Palina (som också har en helt grym Primer.  Läs mer i inlägget.  Även den en favorit. Jag använder nyansen Miami. Stort plus för Palinas fantastiska förpackning, ett tryck ger precis lagom mängd, hygieniskt och bra. Och som du ser så får man ut sista droppen. Palina har också en mineralfoundation i fast form som jag gillar, nyansen jag använder heter Barcelona och den passar särskilt bra för att dämpa lite röda toner i huden.

mineralfoundationBare Minerals puderfoundation

Bare minerals puderfoundation är som sagt en storfavorit som jag använt under många år. Nyansen jag använder heter Medium beige och jag gillar både original som har lite lyster och Matte som är matt. Jag köpte det här kitet på REA hos Kicks, bra för den som vill testa eller för att ha med på resor.

mineralfoundations

Läs också om MÅs nya puderfoundation Compact cover som jag skrivit om i inlägget  Vårkänslor, Vit choklad, havssalt och vanilj.

må

Save

Save

Write A Comment

Close