Peela fram ny lyster

Nu är det dags för sommar, sol och semester! Så här förbereder du din hud för den snyggaste solbrännan. Grunden är viktig, och det gäller att få bort alla döda hudceller och att därefter återfukta huden ordentligt.

Jag använder olika borstar

Jag använder borstar både till torrborstning av kroppen och ansiktet, och tillsammans med vatten. Då  använder jag en batteridriven ansiktsborste och peelingvantar till kroppen för att skrubba huden mjuk och fin. Torrborstning gör man helst utomhus eller i duschen innan man duschar. Läs om hur torrborstning funkar i mitt tidigare inlägg där du också får tips på bra borstar och produkter.

torrborstning

Du borstar inte bort solbrännan

Var inte rädd för att borsta bort solbrännan när du väl börjat få lite färg. En snygg och hållbar solbränna bygger du upp sakta med solskyddsfaktor och den går på djupet. Den går alltså inte att peela bort utan blir bara snyggare med mer lyster av peeling och borstning.

Du tar väl hand om den ömtåliga huden i ansiktet på rätt sätt

Jag använder min ansiktsborste tillsammans med ansiktstvål, serum och ansiktsolja eller jojobaolja och dessutom en ansiktsmask då och då. Borsten gör huden upp till fyra gånger renare än att bara tvätta på vanligt sätt.

Black Soap en favorit

Min favoritprodukt för rengöring just nu är Organic Moroccan Black soap från Loelle (just nu med rabatt) som jag använder ihop med ansiktsborsten från Beurer. Den passar alla hudtyper och är djuprengörande och gör den fina och ömtåliga huden i ansiktet riktigt ren på djupet men på ett skonsamt sätt. Jag gör först rent ansiktet om jag har haft smink med t.ex. en ansiktsservett och sen borstar jag med tvålen. Jag använder borsten nästan varje kväll och tycker att min hud känns väldigt bra.

loelle

Batteridriven Ansiktsborste

Ansiktsborsten rengör på djupet samtidigt som den stimulerar genomblödningen i huden. Ansiktsborsten har två olika hastigheter. Den borste jag har är elektrisk men den verkar inte finnas kvar i sortimentet utan har ersatts av en batteridriven variant som verkar riktigt bra och prisvärd. Det går att köpa lösa borsthuvuden till borsten vilket är toppen eftersom de behöver bytas ut då och då. Priset för en Pureo Deep Clear är också bra den kostar bara 249 kronor hos Bodystore. Extra borstar kostar 89 kronor styck.

loelle

Så här använder du ansiktsborsten

Fukta ansiktet med vatten, applicera lite rengöringsgel på borsten eller direkt på ansiktet, och borsta för att avlägsna hudrester, smuts och döda hudceller. Borsta i cirka en minut, max 20 sekunder per område. Jag brukar som sagt ta bort det mesta av mitt smink innan jag kör igång med borsten. Skölj med vatten och applicera sen din favoritprodukt på ditt rena ansikte, gärna serum och olja. Jag använder Emma S eller JabuShes serum och Jojobaolja från Rosenserien. Loelle har bra produkter och ett serum och en en ansiktsoljaoch som jag är sugen på att testa,  just nu är det ju dessutom kampanj och bra rabatt på Loelle. Maria Åkerberg har också bra ansiktsoljor och är en annan favorit. Borsta fram ditt snyggaste jag i sommar! Kram Lena

loelle

2 Comments

  1. Ulrika Dansäter Reply

    Nu har jag beställt borsten och svarta tvålen 😀 Tack för tipset, ska bli spännande att prova!

Write A Comment

Close