Hur tar man bäst hand om sin hud så den inte åldras i förtid?  Hur sabrerar man Champagne och känner man skillnad på Champagne, Cava och Prosecco? Jag har varit på Anti age event hos Palina och fått svar på det och lite till.

anti ageVad påverkar hudens åldrande ?

Huden börjar brytas ned redan i tjugoårsåldern och sen pågår processen för att öka ytterligare när du kommer i klimakteriet. Då minskar produktionen av kollagen och hyaluronsyra rejält vilket gör  att huden blir tunnare, tappar sin lyster och vi får rynkor. Eehh som om det inte räckte med vallningar och humörpåverkan.

anti ageFungerar Anti age produkter?

Så kan vi då göra något för att stoppa åldrandet av huden. Nej, inte stoppa men vi kan försöka att minimera skadorna genom att sköta om oss. Det gäller såväl psykiskt som fysiskt. Att vi mår bra till kropp och själ, äter bra och får i oss alla vitaminer och mineraler, dricker tillräckligt, motionerar och känner oss harmoniska. Alltså – mår DU bra så mår din hud bra. Det är bara 20% av hur vi åldras som vi kan skylla eller hylla våra gener för. Resten har vi alltså möjlighet att påverka genom vår livsstil.

anti ageDet finns mängder av hudvårdande produkter med ingredienser som är mer eller mindre bra för din hud, som kan ha viss påverkan. Ni som följer mig vet att jag absolut undviker mineralolja i foundation och hudvård eftersom den täpper till porerna och inte tillför någon som helst näring.  jag gillar naturliga produkter men också Lyx <3

anti ageFaktorer som påverkar din hud negativt

Stress, alkohol, rökning, för lite sömn, socker, skräpmat med mycket socker och snabba kolhydrater, brist på motion och solen är faktorer som påverkar din hud negativt och gör att den åldras i förtid. Det här med solen har jag ju hört tidigare förstås, UVA och UVB strålar, och jag vet att många dagkrämer innehåller solskyddsfaktor. Jag har tyckt att det är lite överdrivet här i Sverige, särskilt mitt i vintern. Men den här kvällen fick jag lite av en aha upplevelse när Lina Ivarson, Palinas grundare, berättade att det inte egentligen är solen vi skyddar oss emot utan dagsljuset och att UVA strålarna är lika starka i december som i juli! Det visste jag inte. Även IR strålning påverkar huden berättar Lina alltså infrarött ljus. Men gäller inte infra bastu tack och lov..

anti ageLina berättar om ålders triangeln… dvs hur huden blir slappare och faller nedåt när vi blir äldre. Det är därför många arbetar med fillers etc och fyller på vid kindbenen eftersom det ger en ungdomligare look. Här är jag 54 år och min äldsta dotter 23 år. ”Argrynkan” i pannan är också typisk…Hmmm, Ett leende gör mycket för utseendet! ha ha.

ant age

Vilka ingredienser i Anti age produkter ger bäst effekt?

Ingredienser som motverkar och förebygger hudens åldrande är t.ex. stamceller, hyaluron, peptider och kollagen. Många produkter och krämer på marknaden innehåller någon av dessa ingredienser. Palinas anti age produkter innehåller alla! Jag lär mig också att eftersom vi  alla är olika så kanske en ingrediens som ger resultat på din hud inte fungerar på min. Känns ju bra med en helgardering då. Jag köpte med mig nattkrämen med sheasmör och serumet  ur den nya Anti age serien hem. Läs mer om Palina

anti ageanti age

Hur många bubblor innehåller en flaska champagne

Fredrik Larsson, vinexpert, leder oss igenom en  Prosecco, Cava och Champagne provning. Vad är egentligen skillnaden? Ja först kommer de från olika land och olika distrikt såklart. Prosecco från Italien, Cava från Spanien och Champagne från Frankrike. Tillverkningen skiljer sig också en del. Och visst känner jag skillnad mellan de olika glasen, men jag är osäker på om jag i ett blindtest skulle kunnat spika vad som var vad.

anti age

Och hur många bubblor var det då i flaskan? 47 000 000 bubblor. Ja det stämmer 47 miljoner alltså. Fick också veta att grimman på flaskan (stålsaken) ALLTID är fäst genom att vara lindad 3 hela varv (eller 6 halva varv) Bara det!

Läs även inlägget Smal, Smart, Snygg med Champagne, Rödvin och Choklad

anti ageSå här gör du när du sabrerar!

För det första – Vid sabrering används Champagne eller Cava som jäst på flaska, alltså inte Prosecco. Cava känns väl bra att öva på tycker jag ….

För det andra, du behöver inte ha ett svärd tillhands, utan det går bra att använda en kökskniv när du sabrerar. Det är baksidan av kniven du använder.  Gör så här – Linda en handduk runt flaska OM den skulle gå sönder. Håll flaskan med 45 graders vinkling, och kniven med 45 graders vinkling mot flaskan. Sen är det bara att dra till. Lagom hårt och med tanken och känslan att dra igenom rörelsen.  Det här måste jag ju bara testa någon gång! Får köpa hem lite cava… Just det. Det var viktigt att flaskan var kyld innan också (glömt varför).

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Write A Comment

Close